Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. novembra 2019, 11:57
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Ktorý strih stojí 999 € a kde holia raperov za storku? Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave

Ktorý strih stojí 999 € a kde holia raperov za storku? Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave
Zdroj: Tibor Kuna/REFRESHER
MÓDA BARBERSHOP BRATISLAVA ÚČES
Uložiť Uložené

Hlavné mesto ponúka množstvo vychytených holičstiev. Po otestovaní sme ich konfrontovali.

Posledné roky sa čoraz viac dostávajú do povedomia tzv. barbershopy a väčšina mladých Slovákov pomaly prechádza z tradičných kaderníctiev práve na tento stále viac vyhľadávaný typ holičstiev.

História barbershopov
Rozhodne nejde o žiadnu horúcu novinku. V Spojených štátoch, kde sa začína písať história zariadení s názvom barbershop, začali vznikať prvé podniky výlučne pre mužov už na konci 19. storočia.

Džentlmeni tu však prichádzali nielen kvôli úprave brady a strihu, ale tiež diskutovať o aktuálnych spoločenských či politických témach, predávať si informácie či popíjať drahý alkohol.

Keďže za posledné roky sme mohli pozorovať výrazný nárast barberov aj v našich končinách, rozhodli sme sa, že vyberieme 5 najlepších, najhodnotenejších a najznámejších barbershopov v Bratislave, vyskúšame ich služby, porovnáme prístup a v neposlednom rade ich ohodnotíme. Samozrejme však pri poslednej kategórii pôjde o subjektívne pocity redaktora.

Spôsob, ako sme vyberali najlepšie barbershopy v hlavnom meste a ako sme porovnávali aj ich kredibilitu bolo viacero. Našu najväčšiu pozornosť získali práve tie prevádzky, ktoré mali na Google a ďalších hodnotiacich portáloch najviac hodnotení a predovšetkým najlepšie recenzie.

Odporúčané
6 pánskych účesov, ktoré sú trendy. Ofinky podľa hrnca, dúhové farby alebo kvalitný fade 6 pánskych účesov, ktoré sú trendy. Ofinky podľa hrnca, dúhové farby alebo kvalitný fade 2. októbra 2019, 15:56

Vybrané barbershopy sme napokon konfrontovali viacerými otázkami. Nie je žiadným tajomstvom, že za prémiové služby v týchto holičstvách si musíš priplatiť o pár eur viac, ako u tradičnej kaderníčky na rohu sídliska. Pýtali sme sa preto, či im služby neprídu predražené alebo čím je ich salón výnimočný od ostatných.


MMG Freedom Barbers

Pravdepodobne najznámejší barbershop nielen v hlavnom meste, ale celkovo na Slovensku je MMG Freedom Barbers. Vďačí tomu najmä svojej precíznosti, kvalite, ale aj faktu, že bol jeden z prvých v našich končinách. O značnú časť popularity sa však pričinili predovšetkým známi slovenskí raperi, ktorí sa do MMG chodia strihať na pravidelnej báze.

Je dôležité spomenúť, že aj napriek stálej klientele a množstvu zákazníkov nie je ťažké si rezervovať dátum aj na druhý deň od booknutia. Samozrejme len v prípade, že si pri výbere barbera zaklikneš políčko „Nezáleží“. MMG majú hneď 6 pobočiek, z toho 3 v Bratislave, pričom jedna z nich, nachádzajúca sa na Kolibe, je privátna a samozrejme aj drahšia.

Ktorý strih stál 999 € a kde holia raperov za storku? Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave
Ktorý strih stál 999 € a kde holia raperov za storku? Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave Zdroj: Tibor Kuna/REFRESHER

My sme si vybrali azda najpopulárnejšiu z nich, a to pobočku na Námestí 1. mája v bratislavskom Starom Meste. Vybrali sme si štandardný pánsky strih strojčekom a nožnicami, postupný fade a umytie hlavy. Počas návštevy sme však zámerne barberovi neprezradili, že ide o reportáž, aby sme nijako neovplyvnili jeho výkon. Tak sme postupovali aj pri ostatných barbershopoch.

Strihanie trvalo približne 45 minút, ako sa uvádza aj na stránke. Náš barber bol zjavne v tíme nový, pomerne nekomunikatívny a hanblivý. Po ostrihaní sa nás opýtal, či chceme aj umytie hlavy, pričom z jeho prejavu bolo rozpoznateľné, že na to pravdepodobne nemá už čas. Umytie hlavy by však malo byť samozrejmosťou.

Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave
Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave Zdroj: REFRESHER

Atmosféra bola príjemná, mierne streetstylová. V miestnosti hrala nahlas hip-hopová hudba a na zrkadlách boli rôzne urbanistické nálepky. Ak si chceš skrátiť čakanie, môžeš si zahrať  hry na PlayStation. Čo sa týka výsledného účesu, o stopercentnej spokojnosti sa baviť nemôžeme. Hoci styling sa vydaril, fade bol z jednej strany hlavy nepravidelný. Ak by sme si však z MMG tímu vybrali skúsenejšieho barbera, veríme, že výsledok by bol úplne iný.

Holičstvu MMG Freedom Barbers sme ponúkli aj možnosť vyjadriť sa a zodpovedať pár otázok, avšak do vydania článku nereagovali.

Odpoveď doplnená 3. 11.: „MMG ako značka a s ňou aj prvý barbershop vznikol 1. marca 2015. Výnimočné je pre každého nášho zákazníka niečo iné, ale keby vypichnem jednu vec, tak asi to, že to, čo robíme, je pre nás prirodzené,“ doplnil Benzo, zakladateľ tohto barbershopu.

Na otázku či bartrujú strihy raperov za príspevok na Instagrame hlava MMG odpovedala: „Áno, potvrdzujem. Nebartrujeme však len s rapermi, ale s kýmkoľvek, kto môže ponúknuť nejakú protihodnotu.“ Čo sa týka ich cien, tie sú vraj adekvátne. Za 5 rokov ich existencie údajne zdraželi len raz. „Veríme, že naši zákazníci sa kvôli cenám nikdy nevykašľú na našu kvalitu,“ dodáva Benzo.

Adresa: Námestie 1. mája 2, Bratislava
Objednali sme si: Klasický pánsky strih
Cena: 25 €
Doba trvania: 45 min.
Celková spokojnosť s barbershopom: 7/10

Hero Barber

Opäť jeden z kultových bratislavských barbershopov. Hero Barber bol už niekoľkokrát medializovaný v televízii či prostredníctvom online portálov. Pravé v oldfashioned holičstve pre skutočných džentlmenov zažiješ tú pravú americkú atmosféru pôvodných barbershopov.

V Bratislave nájdeš hneď dve pobočky Hero Barber. My sme zašli do tej známejšej nachádzajúcej sa na Židovskej ulici. Jej vintage dizajn vystihuje prepojenie tradičného remesla s modernými prvkami. Nájdeš tu aj množstvo zaujímavých kúskov zariadenia, ako napríklad vzácne reštaurované dobové kreslá či pokladňu z pravých amerických barbershopov z prvej polovice 20. storočia.

Odporúčané
Tenisky za štvrť milióna alebo oblečenie v hodnote luxusného auta. Toto sú najdrahšie resell kúsky v histórii módy Tenisky za štvrť milióna alebo oblečenie v hodnote luxusného auta. Toto sú najdrahšie resell kúsky v histórii módy 30. októbra 2019, 11:39

Zaujímavosťou tohto barbershopu je napríklad aj to, že síce funguje od roku 2017, no v biznise holičstiev funguje už od roku 2013, keď ešte figuroval ako obchod s barber kozmetikou. Veľkou kuriozitou v ponuke Hero Barber je aj služba s názvom Butt & Balls, ktorá stojí 999 €. Zo samotného názvu ti je už asi jasné, čo ti oholia. Údajne ju však doposiaľ nik nevyužil.

Ktorý strih stál 999 € a kde holia raperov za storku? Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave
Ktorý strih stál 999 € a kde holia raperov za storku? Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave Zdroj: Hero Barber

Keďže v tomto holičstve sa nedá nechať výber barbera na náhodu, klikli sme na náhodného člena z Hero tímu so zatvorenými očami. Vyšiel nám sám zakladateľ a hlava barbershopu Tomáš Slamka alias Tom. Na prvý pohľad vyzerá ako drsný holohlavý motorkár, po celý čas bol však milý a profesionálny. Popri strihaní občas aj zavtipkoval.

Podobne ako v MMG sme si vybrali klasický pánsky strih a ostatné sme už nechali na barberovi. Tom nezostal svojej povesti nič dlžný a postaral sa o to, aby spojil moderný fade s džentlmenskou klasikou v podobe „ulízaných“ vlasov dozadu. Pomádou rozhodne nešetril, na náš vkus bol výsledný účes dokonca až príliš pevný, miestami zalepený. Maximálna fixácia však bola zaručená na 100 %.

Odporúčané
Cosplayerka Mima: Väčšina mužov ma sleduje kvôli prsiam. Naživo sa ma však boja (Rozhovor) Cosplayerka Mima: Väčšina mužov ma sleduje kvôli prsiam. Naživo sa ma však boja (Rozhovor) 20. októbra 2019, 17:23

Ako pre nás holičstvo Hero Barber prezradilo, svoju prácu sa snažia odviesť vždy na 100 %. Hlásia sa k starej škole, takže farbenie vlasov, brady či hairtattoo u nich budeš hľadať márne. Tvrdia, že aj napriek tomu, že strihajú množstvo významných osobností, nikdy svoje služby nebartrujú za príspevok na Instagrame.

Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave
Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave Zdroj: REFRESHER

Opýtali sme sa tiež, či nepovažujú ceny svojich služieb za privysoké. Odpovedali, že keď si to porovnáme napríklad s fitness centrom, ich ceny za jeden pánsky strih, ktorý muž spotrebuje pri priemernom intervale chodenia do holičstva, sú ideálne.

Strihanie trvalo cca 45 minút a počas návštevy sme si užili poriadnu pánsku atmosféru plnú rockovej muziky a tradičného barberského remesla. Okrem unikátneho dizajnu priestorov s vintage príslušenstvom, americkou vlajkou či elegantnými obrazmi tu nájdeš aj rôzne kozmetické prípravky na predaj. Priestory sú však na rozdiel od iných bratislavských barbershopov pomerne malé. 

Adresa: Židovská 19, Bratislava
Objednali sme si: Klasický pánsky strih
Cena: 25 €
Doba trvania: 45 min.
Celková spokojnosť s barbershopom: 8,5/10

Gentleman's World

Vôbec prvý salón na Slovensku, ktorý sa zameriava výhradne na pánsku klientelu a služby s tým spojené v prostredí, ktoré má nádych anglického klubu pre pravých džentlmenov nesie aj príznačné meno Gentleman's world. Podľa vlastných slov sa snažia o maximálnu kvalitu strihu s ohľadom na typologické a fyziognomické vlastnosti klienta.

Tento barbershop pôsobí na slovenskom trhu už 6 rokov, a to pod odborným dohľadom zakladateľa barberstva na Slovensku Martina Pešeka. Ten predstavuje britskú školu, ktorá je konzervatívna a luxusná. Pod jeho vedením údajne vzišla celá slovenská barberska elita, ktorá pôsobí aj v konkurenčných holičstvách.

Odporúčané
Koľko tisíc eur potrebuješ na to, aby si sa dostal do resell mafie? Koľko tisíc eur potrebuješ na to, aby si sa dostal do resell mafie? 10. októbra 2019, 15:12

V Bratislave sa nachádzajú dve pobočky pod taktovkou Gentleman's world. My sme zavítali do ružinovskej, ktorá bola ich vôbec prvá. Pri rezervovaní termínu sa priprav na to, že si nejaký ten týždeň počkáš, a to aj v prípade, že si pri výbere obsluhy vyberieš možnosť „Je mi to jedno,“ ktorú sme samozrejme kvôli autenticite zvolili aj my.

Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave
Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave Zdroj: Gentleman's world

Podobne ako v predchádzajúcich barbershopoch sme si vybrali klasický pánsky strih. Barber, ktorý sa o nás staral bol pomerne komunikatívny, no takmer po celý čas bolo počuť najmä jeho českého kolegu vedľa, ktorý doslova chrlil vtip za vtipom. Oceňujeme tiež, že hoci daný strih by mal trvať od 35-50 minút, náš barber sa činil takmer hodinu a pol.

Popis služby sa však nie úplne zhodoval s tým, čo sme aj dostali. Na webe sa totiž píše aj o úprave chĺpkov v nose, v ušiach a v oblasti obočia. Taktiež je nutné spomenúť, že aj po umytí sme mali zostatok vlasov v oblasti hlavy, tváre či krku, čo je vidieť aj na fotkách nižšie. Styling bol decentný, avšak fade nie veľmi výrazný (najmä v zadnej časti hlavy).

Atmosféra bola príjemná, dizajn prevádzky pôsobil veľmi elegantne až luxusne. Prístup bol veľmi odborný a profesionálny. Na otázku, či bartrujú strihy raperov či iných známych osobností za príspevok na Instagrame nám odpovedali takto: „Každý náš zákazník je pre nás výnimočný a patria tu aj mnohé osoby známe zo spoločenského, verejného či politického publika, ale rešpektujeme ich súkromie. Barter nevyužívame.“

Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave
Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave Zdroj: REFRESHER

Na rozdiel od predchádzajúcich barbershopov nám v Gentleman's world dokonca ponúkli aj nápoj podľa výberu. Rovnako ako doposiaľ, aj tu sme sa pýtali, čo si myslia o svojich cenách za strih: „Už priamo v našej základnej cene má zákazník k dispozícii prémiovú kozmetiku pre pánsku starostlivosť o vlasy, bradu a pleť. Všetky služby prispôsobujeme pre celkovú spokojnosť našich klientov.“

Adresa: Hraničná 20/B, Bratislava
Objednali sme si: Klasický pánsky strih
Cena: 25 €
Doba trvania: cca 90 min.
Celková spokojnosť s barbershopom: 7/10

Good Fellaz Barbershop

Výnimočné pánske holičstvo Good Fellaz Berbershop má príjemný mladý personál, hip-hopovú atmosféru a predovšetkým kvalitne odvedenú prácu. Na pomyselnej barberskej scéne sa salón nachádza len od minulého roku, no aj za taký krátky čas si dokázal nájsť svoju stálu klientelu a množstvo pozitívnych reakcií a hodnotení.

Odporúčané
Modelky sa navzájom uspokojovali, niektorí muži to s dotykmi prehnali. Linda prezradila, aké bolo pózovanie na Výstave nahých žien Modelky sa navzájom uspokojovali, niektorí muži to s dotykmi prehnali. Linda prezradila, aké bolo pózovanie na Výstave nahých žien 30. októbra 2019, 15:20

Barbershop Good Fellaz má zatiaľ len jednu pobočku, a to až v bratislavskej Rači, no bezpochybne môžeme konštatovať, že to za tú takmer hodinovú cestu od z redakcie Refreshera stálo. Rezervácia termínu tu prebieha trochu neštandardne, respektíve úplne inak, ako v ostatných holičstvách z našej recenzie.

Ktorý strih stál 999 € a kde holia raperov za storku? Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave
Ktorý strih stál 999 € a kde holia raperov za storku? Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave Zdroj: Good Fellaz Barbershop

Z ich webu ťa totiž presmeruje na facebookovú stránku, kde si vyberieš termín jednoducho cez chatbot. Holiča si nevyberáš, čo nám rozhodne nevadilo. Vybrali sme si už tradične klasický pánsky strih so strojčekom a nožnicami s fade prechodom. Opäť sme to však bližšie nešpecifikovali a nechali sme to na holiča.

Išlo o mladého, no za to veľmi sympatického, komunikatívneho a šikovného barbera, ktorý nám pred strihaním ponúkol aj nápoj, čo je aj u renomovaných bratislavských barbershopov stále ojedinelé. Rozhodol sa, že nám urobí populárny crop cut. Strihanie spoločne s umývaním trvalo približne hodinu. Hoci sa nedalo platiť kartou, mladík nám ochotne povedal, kde je najbližší bankomat.

Čo sa priestorov týka, ide o pomerne malý barbershop s minimalistickým dizajnom v elegantnom šate a s profesionálnym zariadením a kozmetikou. Výsledný strih sa rozhodne podaril, crop a ofina nastajlovaná dopredu bola bezpochyby správna možnosť a komunikatívnosť personálu sa s ostatnými nedá ani porovnať. Rozhodne príjemné prekvapenie.

Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave
Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave Zdroj: REFRESHER

„Naša jedinečnosť tkvie v tom, že ide o pomerne malé holičstvo, v ktorom vznikajú viac-menej priateľské, až rodinné vzťahy s klientami, čo im veľké konkurenčné barbershopy neponúknu. Ponúkame grooming na bežné nosenie až po sofistikované strihy. Káva, poprípade niečo tvrdšie, ak má zákazník chuť, je súčasťou komplexnej starostlivosti,“ vyjadrilo sa Holičstvo Good Fellaz Barbershop pre Refresher.

Čo sa týka influencerov, reklamu považuju za dôležitú, no ako sami tvrdia, presvedčili sa o tom, že najlepšia reklama je spokojný zákazník. Ich ceny sú vraj dostupné každému. Držia sa hesla: „Vyplatí sa vyzerať dobre.“

Adresa: Tbiliská 15/A, Bratislava
Objednali sme si: Klasický pánsky strih
Cena: 20 €
Doba trvania: cca 60 min.
Celková spokojnosť s barbershopom: 8/10

ME & MYSELF BarberShop

Posledný barbershop, ktorý sme sa v našom teste rozhodli navštíviť je primárne kaderníctvo fungujúce už od roku 2011. O 4 roky neskôr sa vďaka početnej návštevnosti rozhodli doplniť svoje portfólio aj o barbershop. Me & Myself BarberShop odlišuje najmä to, že ide o výlučne ženský kolektív. Rozhodne to však nie je dôvod na skepticizmus.

Salón má len jednu pobočku nachádzajúcu sa v centre mesta, ktorá sa delí na pánske holičstvo a dámske kaderníctvo. Priprav sa, že sa pri rezervácii opäť načakáš minimálne týždeň. Rozhodne to však stojí za to. Pri vyberaní barberky však opäť nie je možnosť vybrať si náhodne, a tak sme postupovali ako pri Hero Barber, teda so zatvornenými očami.

Ktorý strih stál 999 € a kde holia raperov za storku? Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave
Ktorý strih stál 999 € a kde holia raperov za storku? Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave Zdroj: ME & MYSELF BarberShop

Zvolili sme si šikovnú Aďku, ktorá nám dokázala, že nožničky či strojček ovláda ľavou zadnou. Opäť sme to nekomplikovali a stavili na klasický pánsky strih. Na webe je táto možnosť opísaná ako strihanie vlasov pre pánov aj malých džentlmenov. Zahrnuté sú: konzultácia, strihanie vlasov strojčekom, nožničkami, fade, head shave, ornamenty, zaholenie kontúry a umývanie vlasov šampónom.

Odporúčané
Slovenská móda je odvážna, kúsky popredných dizajnérov kvalitné, no zákazníci nie sú až tak odvážni, hovorí návrhárka (Rozhovor) Slovenská móda je odvážna, kúsky popredných dizajnérov kvalitné, no zákazníci nie sú až tak odvážni, hovorí návrhárka (Rozhovor) 4. októbra 2019, 11:03

Naša barberka bola celý čas v dobrej nálade, usmievala sa, komunikovala, ponúkla nám aj nápoj a čo je najpodstatnejšie, výsledný účes sa jej rozhodne podaril. Išla cestou crop cutu s precíznym fadeom a profesionálnym stylingom. Dokonca musíme vypichnúť, že aj napriek tomu, že sme si objednali len strih vlasov, čiastočne upravila aj nedokonalosti na brade.

Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave
Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave Zdroj: REFRESHER

Je nutné spomenúť, že hoci je na ich webe uvedené, že pánsky strih trvá 45 minút, Aďka svojou precíznosťou nešetrila a zdržali sme sa nakoniec až cca 1h 20 min. Pomerne veľký a vysvietený priestor s mnohými zrkadlami je skutočne príjemný, no ešte viac ho spríjemňuje bezprostredná energia sympatického dámskeho kolektívu. Na našu otázku, či bartrujú strihy influencerov za príspevky na Instagrame odpovedali rezolútne: Nie.

Pýtali sme sa tiež na to, či si nemyslia, že ich služby sú drahé. „Cena pánskeho strihu je u nás jednotná, a to 20 €. Klientovi sa venujeme 45 minút a odchádza s naozaj kvalitným strihom, a je úplne jedno, z ktorého kresla vstal. Nemyslíme si, že sme drahí, práve naopak, stretávame sa s opačnými reakciami,“ vyjadrila sa pre Refresher barberka Aďka.

Adresa: Námestie Martina Benku 4, Bratislava
Objednali sme si: Klasický pánsky strih
Cena: 20 €
Doba trvania: cca 80 min.
Celková spokojnosť s barbershopom: 9/10
Domov
Zdieľať
Diskusia