Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2019, 11:02
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Nové iPhony 11 sú podľa prvých reakcií totálny hit. Výdrž a vylepšené fotoaparáty skryjú androidy do vrecka

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Zahraničné servery zverejnili prvé recenzie. Väčšina z nich je takmer výhradne pozitívna.

Nové iPhony sa vo väčšine krajín vrátane Slovenska začnú predávať už tento piatok 20. septembra. Zahraničné redakcie a niektorí YouTuberi ich však od Applu na testy dostali už skôr.

Včera konečne skončilo embargo a ty si tak môžeš prečítať a prezrieť prvé recenzie, aby si zistil, či sa ti kúpa iPhonu 11, 11 Pro alebo 11 Pro Max oplatí.  

Odporúčané
Apple predstavil iPhone 11, iPhone 11 Pro a veľký 11 Pro Max Apple predstavil iPhone 11, iPhone 11 Pro a veľký 11 Pro Max 10. septembra 2019, 19:57

Platí, že po ich oficiálnom predstavení panovalo tradičné rozčarovanie a presvedčenie, že update sa oplatí skôr majiteľom starších dvoj-, troj- a viacročných iPhonov, pretože medziročná evolúcia prináša len drobné a ťažko postrehnuteľné vylepšenia. 

Teraz je však všetko inak a recenzie sú takmer výlučne pozitívne. Mnohé označujú drahší iPhone 11 Pro za najlepší telefón na trhu, ktorý konkurenciu od Samsungu, Huaweiu či Xiaomi prekvapivo porazí aj na poli nočných záberov.

The Verge píše, že iPhony androidy už roky porážajú v kvalite videí a pri fotkách cez deň mnohým viac vyhovujú ich prirodzené farby. Veľké prekvapenie ale prináša nový automaticky aktivovateľný nočný režim. 

Zábery v tme už rozhodne nie sú typickou slabinou. Práve naopak, v porovnaní s Pixelom 3 a jeho ospevovanou funkciou Night Sight ponúkne iPhone 11 Pro oveľa viac detailov.

Pixel je síce rok starý a o pár týždňov sa dočká nástupcu, no jeho obdobnú funkciu Night Sight Google neustále vylepšuje. 

Nové iPhony 11 sú podľa prvých reakcií totálny hit. Výdrž a vylepšené fotoaparáty skryjú androidy do vrecka
Zdroj: www.youtube.com

Podobne dobrá je tiež predná kamera a nový širokouhlý fotoaparát, hoci jeho nasadením sa Apple len dotiahlo na konkurenciu. 

Z fotoaparátov je nadšený aj Tomsguilde.com. Pridáva sa s chválou na jasnejší a kontrastnejší OLED displej a výbornú výdrž na jedno nabitie. Apple totiž tvrdí, že iPhone 11 Pro vydrží až o 4 hodiny viac než vlaňajší iPhone XS a 11 Pro Max až o 5 hodín viac než XS Max. Novinky ti podľa všetkého vydržia aj dva dni.  

Odporúčané
iOS 13 príde aj na tvoj starší iPhone. Na čo sa môžeš od 19. septembra tešiť? iOS 13 príde aj na tvoj starší iPhone. Na čo sa môžeš od 19. septembra tešiť? 11. septembra 2019, 11:40

YouTuber Marques Brownlee sa zameral na novú zelenú verziu iPhonu 11 Pro nazývanú Midnight Green, ktorú mnohí považujú za vôbec najkrajšiu. 

Recenzenti sa zhodujú, že za negatíva iPhonu 11 Pro a 11 Pro Max môžeme označiť len cenu, trápne 64 GB úložisko v základnej verzii a v prípade väčšieho 6,5-palcového kúsku aj celkové rozmery a hmotnosť. 

Viacerí však naznačujú, že lacnejší iPhone 11 za 799 eur ti ponúkne takmer všetko, čo môžeš potrebovať. Vďaka totožnému procesoru Apple A13 Bionic bude rovnako rýchly a až na chýbajúci teleobjektív ponúkne tiež rovnako kvalitné fotogafie.  

Zvyknúť si však budeš musieť na slabší 6,1-palcový displej s nízkym rozlíšením a starú pomalú nabíjačku v krabici. Fotky a videá na lacnom iPhone skrátka nebudú vyzerať až tak dobre ako na dvojke s prívlastkom Pro a za rýchlonabíjačku budeš musieť platiť navyše.  

Zatiaľ sa teda zdá, že nové iPhony budú oveľa väčší hit, než sa čakalo. Navyše, iPhone 11 za 799 eur nie je až taký drahý a podľa väčšiny reakcií je práve on tou najlepšou voľbou. Aspoň, kým svoje nové tromfy nevytiahne konkurencia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia