Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2019, 20:22
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovenská polícia chce vyšetriť údajné napadnutie lesbického páru extrémistami. Nedarí sa jej vypátrať ich identitu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nie je jasné, či je prípad skutočný, už pár dní sa však Facebookom šíri status, v ktorom muž opisuje útok na dve ženy.

Už niekoľko dní sa Facebookom šíri status, v ktorom autor píše, že jeho dve kamarátky „zmlátili cez víkend v Piešťanoch 4 náckovia.“ Podrobne opísal, ako sa mal celý prípad podľa neho stať a taktiež dodal, že podľa neho k útoku došlo, pretože sú ženy lesbičky, aj keď si v tom čase na verejnosti náklonnosť žiadnym spôsobom neprejavovali. 

„Občas sa držali za ruky, no pusu si dali naposledy najmenej hodinu pred incidentom, keď si kúpili zmrzlinu,“ píše Peter, ktorý zároveň tvrdí, že minimálne jednu zo žien dobre pozná. 

Dodáva, že ženy skončili zbité, tiekla im krv z nosa a vytrhali im vlasy. „Baby to nechcú riešiť, neboli na polícii ani v nemocnici. Vraj sa to zaobišlo bez zranení,“ píše sa v príspevku. Keďže nebolo násilie nahlásené, polícia, pochopiteľne, nemohla začať konať. 

Odporúčané
Dúhový Pride alebo Hrdí na rodinu? Boli sme na oboch pochodoch, no len jeden propagoval toleranciu Dúhový Pride alebo Hrdí na rodinu? Boli sme na oboch pochodoch, no len jeden propagoval toleranciu 20. júla 2019, 22:36

Policajné zložky si už však všimli, že príbeh koluje sociálnymi sieťami, a tak sa rozhodli iniciatívne konať. Prostredníctvom svojej stránky píšu, že majú záujem prípad vyšetriť, postarať by sa o to mali príslušníci národnej protiteroristickej jednotky NAKA zameraní na vyšetrovanie extrémizmu. Majú však problém s identifikáciou žien. 

Zároveň polícia žiada, aby sa komentujúci zdržali nenávistných komentárov a dodáva, že v prípade nových zistení bude verejnosť informovať. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia