Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2019, 9:47
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Iron Man mal získať Tesseract na Asgarde. Prečo chceli Avengeri cestovať do roku 2988 pred Kristom?

Iron Man mal získať Tesseract na Asgarde. Prečo chceli Avengeri cestovať do roku 2988 pred Kristom?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

Aj necelé štyri mesiace po Endgame sa o príbehu dozvedáme stále ďalšie a ďalšie zaujímavosti.

Ako si si určite všimol aj na Filmkulte, veľkolepá komiksovka Avengers: Endgame v divákoch poriadne rezonuje aj takmer štyri mesiace od premiéry. Niet sa preto čomu čudovať, že sú jednotlivým tvorcom v rozhovoroch ešte stále podsúvané najrôznejšie otázky ohľadom tohto filmu. A my sa rozhodne nesťažujeme, keďže sa vďaka ich odpovediam často dozvieme množstvo skvelých zaujímavostí.

Odporúčané
Telefónne búdky premenené na krásne akváriá Telefónne búdky premenené na krásne akváriá 22. decembra 2013, 1:54

K udalostiam snímky sa tak nedávno znova vyjadril aj spoluscenárista Stephen McFeely, ktorý prezradil, že Iron Man (Robert Downey Jr.) pôvodne vôbec nemal cestovať v čase do prvého Avengers filmu. Podľa McFeelyho bol plán taký, že sa Tony objaví vo svete Thor: The Dark World, aby tam zaistil Tesseract nachádzajúci sa v trezore Asgardu. Mali sme vidieť Iron Manov neviditeľný oblek, ktorý by však neušiel pozornosti Heimdalla (Idris Elba).

S režisérmi Russovcami sa ale nakoniec zhodli na tom, že navštíviť Avengers bude asi predsa len lepšie. Ide o väčší a po kvalitatívnej stránke aj lepší film než dvojka Thora, pričom fanúšikovia v kinách určite ocenili návrat do bitky o New York. Dokonca aj samotný Chris Hemsworth priznal, že The Dark World nie je práve najlepším kúskom z MCU. Nakoniec Tonyho zisk Tesseractu pôsobil vo finálnej verzii oveľa lepšie.

Pri cestovaní v čase však ešte chvíľku zostaneme. Ako totiž na malý okamih odhaľuje fotka (pod textom) z Endgame, tím Avengers chcel vo filme navštíviť aj rok 2988 pred pred naším letopočtom. Vidieť to v zábere na súradnice, keď Nebula z roku 2014 pomáha Thanosovi dostať sa do budúcnosti. V tomto konkrétnom období pred Kristom sa odohráva úvodná scéna z Thor: The Dark World a môžeme to chápať ako plán B na získanie Reality Stone.

Odporúčané
Koľko v skutočnosti zarábajú hollywoodske filmy? Toto je 10 najziskovejších filmov roka 2019 Koľko v skutočnosti zarábajú hollywoodske filmy? Toto je 10 najziskovejších filmov roka 2019 11. mája 2020, 14:37

Na začiatku druhého Thora sa odohrala bitka medzi silami Asgardu a Temnými Elfmi, pričom hlavnú úlohu v nej hral práve Aether. Ten sa vďaka kráľovi Borovi podarilo transportovať na Asgard a na dlhú dobu ukryť pred zrakmi ostatných. A hoci si tvorcovia zaslúžia pochvalu za to, že mysleli aj na takýto detail, musíme uznať, že sme za opätovné stretnutie Thora s matkou (Rene Russo) naozaj radi.

Endgame
Endgame Zdroj: Marvel Studios
Domov
Zdieľať
Diskusia