Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2019, 18:16
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Neznámy spevák zažaloval Lady Gagu za krádež skladby Shallow, žiada milióny

HUDBA LADY GAGA
Uložiť Uložené

Právnik populárnej speváčky tvrdí, že ide o pokus zarobiť peniaze jednoduchým spôsobom.

Spevák menom Steve Ronsen podľa Dazed zažaloval speváčku Lady Gaga za to, že okopírovala melódiu z jeho skladby Almost umiestnenej na SoundCloude. Výsledkom má byť podľa neho úspešný hit Shallow, ktorý popová hviezda spievala s Bradley Cooperom vo filme A star is born. Ronsen tvrdí, že jeho pesnička z roku 2012 využíva rovnaký základ nôt G, A, B.

Podľa dostupných informácií za autorom skladby Almost stojí aj renomovaný profesor hudby, ktorý našiel medzi údajne podobnými pesničkami rovnaké prvky v tempe, melódií a rytmike. 

Ronsen žiada od speváčky a jej tímu milióny dolárov, zatiaľ však nepoznáme konkrétnu sumu. Odpovedať už stihol aj právnik Lady Gaga, ktorý tvrdí, že sa neznámy hudobník snaží zarobiť jednoduché peniaze, čo považuje za nesprávne a hanebné.

Nejde o prvý prípad, kedy bola Gaga žalovaná za kopírovanie hudby, pred pár rokmi si práva nárokoval francúzsky spevák – neúspešne. Len nedávno sme sa zároveň dozvedeli o podobnom prípade týkajúcom sa Katy Perry, v ktorej prípade však súd rozhodol v prospech pôvodného autora, čo ju a vydavateľstvo stálo približne 3 milióny dolárov. 

Odporúčané
Katy Perry svoj najväčší hit ukradla kresťanskému raperovi. Zarobila 41 miliónov, pôvodný autor dostane len malú časť Katy Perry svoj najväčší hit ukradla kresťanskému raperovi. Zarobila 41 miliónov, pôvodný autor dostane len malú časť 2. augusta 2019, 15:42
Domov
Zdieľať
Diskusia