Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2019, 23:33
Čas čítania 0:00
Roman Kulich

Samsung predstavil nové vlajkové lode – Galaxy Note 10 a 10+

Samsung predstavil nové vlajkové lode – Galaxy Note 10 a 10+
Zdroj: Samsung
TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Samsung na konferencii v New Yorku predstavil dva nové modely.

V posledných týždňoch obsadzoval Samsung Galaxy Note 10 titulné strany časopisov pomerne často, doteraz však väčšinu z toho tvorili len špekulácie, ako tento nový model bude alebo nebude vyzerať.

Jedno bolo ale isté, práve dnes, v stredu 7. augusta, dochádza k rozlúsknutiu špekulácií a k odhaleniu Note 10 zvyšku verejnosti na oficiálnom evente Galaxy UNPACKED, ktorý bolo možné sledovať naživo. My ti prinášame to podstatné, čo nám bolo o tomto technologickom kúsku prezradené.

Odporúčané
Odvážny koncept iPhonu 11 ohuruje zahnutým displejom. Na prednej strane nenájdeš žiadne zbytočné ovládacie prvky Odvážny koncept iPhonu 11 ohuruje zahnutým displejom. Na prednej strane nenájdeš žiadne zbytočné ovládacie prvky 3. augusta 2019, 12:22

Samsung Galaxy Note 10 v dvoch veľkostiach

Spoločnosť Samsung vôbec prvýkrát predstavila Galaxy Note 10 hneď v dvoch veľkostiach, nechala sa tak inšpirovať u iných výrobcov mobilných telefónov, ktorým sa tento princíp úspešne vyplatil.

Prípadní záujemcovia si teda budú môcť vybrať, či im viac vyhovuje Galaxy Note 10+ s veľkosťou 6,8 palca, alebo menší variant Galaxy Note 10 s veľkosťou 6,3 palca.

Samsung Galaxy Note 10+

Tým hlavným, čo si na Note 10+ všimneš, bude určite kamera predného fotoaparátu, ktorá je zasadená rovno do hornej časti displeja bez (pre niekoho) otravného výrezu, ktorý môžeš aktuálne nájsť na iných telefónoch.

Čo sa týka samotného displeja, ten tvorí takmer 91% „predku“ mobilu (QHD + rozlíšenie 3 040 × 1 440 px). Kapacita batérie je 4 300 mAh a ponúka možnosť bezdrôtového nabíjania. Vnútri displeja tiež nájdeš čítačku odtlačkov prstov.

O výkon Galaxy Note 10+ sa postará 12GB RAM pamäť a procesor Samsung Exynos 9825. Úložný priestor je v dvoch variantoch – 256 a 512 GB. Ako bonus máš možnosť si toto úložisko rozšíriť ešte pomocou pamäťovej karty do veľkosti 1 TB.

Hoci modely Samsung Galaxy S10 a S10 Plus boli s duálnou selfie kamerou, na Galaxy Note 10+ nič také nenájdeš. Samsung umiestnil iba 10Mpx kameru so svetelnosťou f / 2.2. Naopak, na zadnej strane nájdeme hneď tri – 12Mpx objektív, 16MPx širokouhlý objektív a nakoniec 12Mpx objektív s funkciou dvojitého optického zoomu. A ako bonus je tu aj špeciálny senzor pre snímanie hĺbky ostrosti, pomocou ktorého možno vytvoriť fotografiu s rozmazaným pozadím.

Na funkciách fotoaparátu si Samsung dal naozaj záležať a tešiť sa tak môžeš napríklad na zábavu s AR. Veľa vecí Samsung pridal či vylepšil, bohužiaľ však aj niečo ubral. Oba modely sa pridali na „temnú stranu“ a spoločnosť ich zbavila výstupu pre 3,5mm slúchadlá, uspokojiť sa budeš musieť s USB-C výstupom. Tento krok bol však pomerne očakávaný.

Odporúčané
Samsung vs. Huawei: Je lepšia vlajková loď Galaxy S10+ alebo jej rival P30 Pro? Samsung vs. Huawei: Je lepšia vlajková loď Galaxy S10+ alebo jej rival P30 Pro? 11. mája 2019, 13:33

Samsung Galaxy Note 10

Ako už bolo spomenuté, najnovší Samsung Galaxy Note dostáva aj menšieho brata s displejom 6,3 palca s rozlíšením 2 280 × 1 080 px. Na rozdiel od Galaxy Note 10+ vnútri telefónu nájdeš iba 8 GB RAM pamäte spolu s 256GB úložiskom, avšak vzhľadom k absencii slotu pre pamäťové karty toto úložisko nemožno rozšíriť.

Rovnako ako už spomínaný lepší model, aj tu sa nachádza funkcia bezdrôtového nabíjania, batéria je však o niečo menšia, 3 500 mAh.

Fotoaparáty sú totožné ako u 10+, avšak s menším rozdielom – nemá senzor pre snímanie hĺbky ostrosti. To mu však na kvalite rozhodne neuberá.

Cena

Špecifikácie už vieš, pokiaľ sa ale aj napriek tomu nemôžeš rozhodnúť, možno ti s rozhodovaním pomôže cena.

Ak si myslíš, že ti vystačí menší Samsung Galaxy Note 10, tak si priprav sumu 971 eur. Ak si chceš dopriať to najlepšie, čo ti Samsung ponúka, tak Galaxy Note 10+ vo variante 256 GB ťa bude stáť 1 127 eur, 512 GB verzia zas 1 205 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia