Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2019, 9:44
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Brutálna bratislavská bitka v číslach: 130 policajtov, 107 zadržaných a 17 zranených

ZAUJÍMAVOSTI BITKA BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Polícia Slovenskej republiky zverejnila konkrétne čísla nasadených policajtov aj počet osôb obvinených z výtržníctva.

„Napriek tomu, že včera došlo k náhodnému stretu dvoch táborov, policajti zasiahli rýchlo a situáciu zvládli profesionálne,“ komentuje včerajšiu bitku v centre hlavného mesta prezident Lučanský na oficiálnom Facebooku Polície SR. 

Polícia mala vopred informácie o potenciálnych problémoch, a tak zaistila okolie štadióna mimoriadnymi opatreniami. V historickej časti Bratislavy sa však stretli futbaloví hooligans tímov Cracovia Krakow a Ajaxu Amsterdam proti fanúšikom bulharského Levski Sofia. Strhla sa obrovská bitka v okolí podnikov s terasami, lietali stoly, stoličky, päste aj pyrotechnika. 

Odporúčané
Aktualizované: Bratislava sa prebudila po surových pouličných bitkách. Polícia vraj zasahovala po asi 10 minútach Aktualizované: Bratislava sa prebudila po surových pouličných bitkách. Polícia vraj zasahovala po asi 10 minútach 11. júla 2019, 7:39

Na miesto bola okamžite privolaná polícia, ktorá dorazila po približne 10 minútach. Dovtedy však stihli výtržnici zničiť veľkú časť vonkajšieho zariadenia podnikov. Aktuálne sa dozvedáme, že celú situáciu riešilo 130 policajtov, ktorí zadržali približne 100 osôb

Brutálna bitka v číslach podľa Polície Slovenskej republiky:

  • 106 nasadených policajtov
  • 24 ďalších policajtov eskortovalo zadržaných
  • 107 zadržaných a zaistených osôb 
  • 56 osôb obvinených z výtržníctva
  • 41 Poliakov a 15 Holanďanov
  • 51 zaistených osôb (Bulhari)
  • 17 ľahko zranených v rámci ich bitky (iba z táborov fanúšikov)

Domov
Zdieľať
Diskusia