Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2019, 19:24
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Malá morská víla nebola černoška, sťažujú sa ľudia na internete. Niektorí sa film rozhodli bojkotovať

ZAUJÍMAVOSTI DISNEY+
Uložiť Uložené

Morskú vílu Ariel v hranom filme stvárni afroamerická herečka Halle Bailey.

Len pred niekoľkými dňami Disney oznámilo, že sa animák Malá morská víla dočká aj svojej hranej verzie. Do role morskej víly Ariel bola obsadená menej známa afroamerická herečka a speváčka Halle Bailey, pričom v animáku bola Ariel beloška s ryšavými vlasmi. Niektorým ľuďom sa výber herečky vôbec nepáči, informuje český portál Lidovky.

Ariel je podľa nich ikonickou postavou a pôvodné kreslené stvárnenie víly si diváci zamilovali, tvrdia ľudia na internete. Nie je vraj dôvod, aby Ariel hrala afroamerická herečka a podľa mnohých ľudí ide dokonca o takzvaný blackwashing, teda dosadzovanie hercov inej farby pleti do rolí, ktoré tradične patria belochom.

Na Twitteri už vznikol aj hashtag #NotMyAriel, pričom tie extrémnejšie príspevky situáciu prirovnávajú k tomu, akoby mali afroamerické herečky hrať aj Popolušku či Snehulienku.

Domov
Zdieľať
Diskusia