Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2019, 14:25
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Za nezaplatenie pokuty by mohlo Slovákom hroziť odobratie dokladov a evidenčného čísla auta

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Po zaplatení pokuty by sme dostali doklady a EČV naspäť.

Nezaplatíš pokutu? Prídeš o doklady a evidenčné číslo vozidla (EČV). Za predpokladu, že novela z dielne Ministerstva vnútra SR prejde parlamentom a prezidentkou, sa nás bude spomínaná sankcia týkať od 1. novembra 2019.

A keďže by majiteľ auta nemohol bez dokladov a EČV na svojom vozidle jazdiť, išlo by o účinnú páku na vodiča. „Polícia by doklady a EČV vrátila majiteľovi až po zaplatení pokuty,“ cituje vyjadrenie tlačového odboru MV SR TASR.

Odporúčané
5 policajtov sme sa spýtali, ako môžeš zakročiť, keď ťa niekto okradne. Ako zase dopadneš, keď budeš kradnúť v obchode? 5 policajtov sme sa spýtali, ako môžeš zakročiť, keď ťa niekto okradne. Ako zase dopadneš, keď budeš kradnúť v obchode? 5. mája 2019, 16:05

Pokiaľ by novela prešla schválením, priniesla by aj takzvané blokové konanie o správnom delikte držiteľa vozidla. Išlo by o sankčné konanie, vďaka ktorému by polícia mohla pokutovať vodičov auta, ktorí s konkrétnym vozidlom v minulosti porušili pravidlá cestnej premávky, ale neboli pokutovaní.

V danom prípade bude musieť vodič zložiť pokutu alebo kauciu vo výške pokuty. Ak odmietne, prišiel by o doklady a EČV. Rovnaké sankcie by sa mali vzťahovať taktiež na vodičov, ktorí by neuhradili mýto alebo jazdili bez diaľničnej známky.

Domov
Zdieľať
Diskusia