Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
2. júla 2019, 9:57
Čas čítania 0:00

Švédsko chce byť do roku 2025 krajinou bez fajčiarov. Rozšírilo zákaz fajčenia na verejnosti

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Severská krajina úspešne bojuje proti fajčeniu už roky.

Od roku 2005 nemôžu ľudia vo Švédsku fajčiť v baroch ani reštauráciách. Teraz severská krajina zavádza ešte prísnejšie regulácie, podľa ktorých Švédi nemôžu fajčiť na ihriskách, vlakových staniciach či pred barmi a reštauráciami. Zákaz teda rozširuje na výrazne viac verejných miest, upozornilo DW.

Rovnaký zákaz platí aj pre elektronické cigarety, takže fajčiari si nepomôžu ani prechodom na modernejšie spôsoby uspokojovania svojej závislosti.


 

Vláda aj štátne úrady vnímajú nový zákaz ako dôležitý krok dopredu na ochranu zdravia ľudí, pretože celkovým cieľom je vytlačiť akékoľvek fajčenie aj cigarety z krajiny do roku 2025. V tomto roku chce byť Švédsko krajinou bez fajčiarov.

Napriek tomu sa nová regulácia stretla aj s protestom. Niekoľko nespokojných občanov zorganizovalo verejné zhromaždenie, na ktorom vyjadrili svoje pohŕdanie takýmto zasahovaním štátu do osobných slobôd ľudí.

7. októbra 2023, 9:30 Čas čítania 3:36 Karolina vraj prespala 32 rokov života. Keď sa prebudila, bola z nej dospelá žena Karolina vraj prespala 32 rokov života. Keď sa prebudila, bola z nej dospelá žena

Tamojší politik z Liberálnej strany Joar Forssell sa dokonca obliekol do kostýmu cigarety a pár hodín pred tým, ako zákaz začal platiť, so skupinou ľudí fajčili jednu cigaretu za druhou, aby upozornili na nespravodlivosť nariadenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia