Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2019, 16:00
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Kórejský bitúnok zabíjal psy elektrinou, aby ich zákazníci mohli jesť. Úrady z neho teraz zachránili 85 zvierat

ZAUJÍMAVOSTI ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Juhokórejský bitúnok pre psov má od humánnosti poriadne ďaleko.

Až 85 psov bolo zachránených z veľmi známeho psieho bitúnku a trhu Gupo v Južnej Kórei. Natoľko preslávené bolo preto, že si zákazník mohol vybrať svojho psíka z ponuky. Toho následne popravili elektrickým prúdom, po smutnom živote v klietke a pripravili ho zákazníkovi, rovno na konzumáciu.

Úrady Južnej Kórey si v spolupráci s ochranárskymi organizáciami na bitúnok posvietili, pričom narazili na mimoriadne zlé prekvapenia. Niektoré psíky mali miniatúrne klietky, z ktorých museli byť doslova fyzicky vyťahované. Aktuálne sú v rukách charitatívnej organizácie a bude možná aj adopcia.

Kórejský bitúnok zabíjal psy elektrinou, aby ich zákazníci mohli jesť. Úrady z neho teraz zachránili 85 zvierat
Zdroj: Humane Society International

Psíky žili v miniatúrnych klietkach celý život, pričom sa narodili v psích množiarňach. Poprava každého zvieraťa trvá približne 5 minút, pričom sú však zaznamenané prípady, kedy to zviera muselo trpieť aj 20 minút v strašných bolestiach. Navyše, ostatné psíky videli, ako ich druh umiera.

Aj napriek tomu, že je vo východnej Ázii konzumácia psov mimoriadne populárna, zastavenie notoricky známeho trhoviska a bitúnku je obrovským krokom v boji proti týmto nehumánnym praktikám.

Domov
Zdieľať
Diskusia