Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2019, 14:18
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ľudia zachraňujú rádioaktívnych psíkov z Černobyľu. Po dekontaminácii si ich môžeš adoptovať

ZAUJÍMAVOSTI CHERNOBYL
Uložiť Uložené

Nebezpeční psíkovia prejdú dekontamináciou, dostanú potrebné lieky a následne získajú domov.

Pokiaľ si videl štvrtú epizódu seriálu Chernobyl od HBO, pravdepodobne vieš, že jadrovou katastrofou z roku 1986 neboli postihnutí iba ľudia, no tiež zvieratá. Tisícky živočíchov bolo zasiahnutých nebezpečným ionizujúcim žiarením a niektoré prežili dodnes, čo dokonca platí aj pre (dnes už veľmi staré) psy.

Okrem starších psíkov sa však v rádioaktívnej zóne narodilo aj množstvo šteniatok a existujú informácie o tom, že sa psy dokonca párili aj s divými vlkmi, ktoré v zóne žijú. V kontaminovanej zóne v okolí Černobyľu tak prežíva ohromné množstvo psíkov a po vyše 30 rokoch sa o nich ľudia konečne začali zaujímať.

Odporúčané
Likvidátor Černobyľu: Strážil som zakázanú zónu okolo reaktora, zlodejov sme tam mohli aj strieľať (Rozhovor) Likvidátor Černobyľu: Strážil som zakázanú zónu okolo reaktora, zlodejov sme tam mohli aj strieľať (Rozhovor) 5. júna 2019, 12:32

Humanitárna organizácia Clean Futures Fund má sídlo v USA, no aktuálne svoju pozornosť upriamila priame na Černobyľ, pretože sa psíkov snaží odchytiť, následne dekontaminovať, podať im lieky proti radiácii a pokiaľ sa všetko podarí, psíkovia sú pripravení na adopciu.

Psíky pripravené na adopciu už majú aj všetky očkovania a my máme veľkú radosť, že sa po dlhom čase prestalo myslieť len na ľudské obete Černobyľu a do pozornosti sa dostali i zvieratá.

Domov
Zdieľať
Diskusia