Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2019, 10:38
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Rodičia na strednom Slovensku týrali dcéru. Nedávali jej jesť, dostávala kopance aj facky

ZAUJÍMAVOSTI DETI
Uložiť Uložené

Miesto, kde by sa dieťa malo cítiť najlepšie, je domov. Bohužiaľ, nie vždy to tak je a aj vlastná rodina dokáže spraviť zo života peklo.

Banskobystrická polícia informovala o smutnom prípade – na strednom Slovensku rodičia svojej dcére dlhodobo spôsobovali utrpenie, strach a stres dohnali dievča k pokusu o samovraždu.

Dievča bolo zneužívané na domáce práce. Vykonávalo ich v čase, keď majú deti spať. Nemohlo sa stretávať s kamarátmi, rodičia svojej dcére zakazovali chodiť von a odopierali jej prístup k jedlu. Doma ju zamykali, aby sa nikam nedostala.

Jedávala mrazenú pizzu alebo suchý chlieb, na Vianoce mala mrazené rybie prsty s chlebom a jedlo, ktoré mali doma, si zobrať nemohla. Jeden mesiac bolo dievča dokonca „za trest“ v škole bez obedov. Čiže keď jej spolužiaci obedovali, ona sa mohla iba pozerať,“ píše polícia.

„Týranie však malo aj formu fyzického násilia. Dievča dostávalo facky a kopance na zemi, pričom ju vulgárne ponižovali,“ opísala polícia. Ak dievča ochorelo, muselo sa liečiť svojpomocne.

„V prípade, že budete mať poznatky alebo podozrenie, že sa niečo podobné deje vo vašom okolí, v každom prípade je na mieste túto skutočnosť oznámiť prostredníctvom známych telefónnych čísiel 112 a 158. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny má zriadenú pre tento účel bezplatnú infolinku (tel. č. 0800191 222), kde sa môžete dozvedieť viac o možnostiach postupu,“ zdôraznili policajti.

Domov
Zdieľať
Diskusia