Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2019, 8:06
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

5 najlepších momentov z bitky o Winterfell: Expozícia ohňov a tragické úmrtia hrdinov

5 najlepších momentov z bitky o Winterfell: Expozícia ohňov a tragické úmrtia hrdinov
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

A je to za nami. Tipol si si správne väčšinu predpokladaných úmrtí?

Nasledujúci text bude obsahovať spoilery z 8. série Game of Thrones!

Pri poslednom výbere piatich skvelých momentov sme sa vzhľadom na formát danej epizódy mohli zamerať na dialógy medzi postavami. Boj o Winterfell však nechal reči bokom a ukázal nám poriadne krvavý boj o život.

5 najlepších momentov z bitky o Winterfell: Expozícia ohňov a nešťastné úmrtia hrdinov
5 najlepších momentov z bitky o Winterfell: Expozícia ohňov a nešťastné úmrtia hrdinov Zdroj: HBO

Zatmenie ohňov

V najnovšej časti finále sa tvorcovia naozaj dôkladne vyhrali s kontrastom mrazivej temnoty a svetla predstavujúceho šancu na život. V tomto bode sa stala mimoriadne dôležitou scéna príchodu Melisandry, ktorá dothrackým bojovníkom zapálila ich zbrane.

Ako sme však mohli vidieť, svetielka nádeje za krátku chvíľu v boji proti armáde nemŕtvych pohasli. V danom momente si azda aj tí najodvážnejší z hrdinov museli priznať, že nasledujúci boj bude jednoducho a skrátka masaker.

5 najlepších momentov z bitky o Winterfell: Expozícia ohňov a nešťastné úmrtia hrdinov
5 najlepších momentov z bitky o Winterfell: Expozícia ohňov a nešťastné úmrtia hrdinov Zdroj: HBO

Lyanna Mormont a jej útok na obra

Tam, kde sa veľkí bojovníci dávajú na ústup, nastupuje malá Lyanna Mormont. Nebojácnu hlavu rodiny Mormontovcov si kvôli jej prístupu stihlo množstvo divákov obľúbiť a vzhľadom na to, že fakticky bola len dieťaťom, jej úmrtie pôsobí o to nešťastnejšie.

Arya ako ninja

Arya je odhodlaným bojovníkom, ktorý však vie, kedy má pred priamym bojom uprednostniť akúsi stealth akciu. Jej nenápadné prechody chodbami Winterfellu okolo nepriateľov stáli za to. Pri stretnutí s Houndom, Bericom a následne aj s Melisandrou, sa navyše konečne ukázalo, aký bol Bericov údel – záchrana Arye. Tá sa samozrejme o malý moment ukázala ako veľmi podstatná.

Theonova smrť

Predpokladaná smrť niekdajšieho zradcu, ktorý dokázal kedysi myslieť len na svoju slávu a mladé dievčatá, sa nakoniec potvrdila. Theon si týmto posledným bojom jednoznačne získal svoju stratenú česť a my môžeme konečne prehlásiť, že mu jeho chyby z minulosti odpúšťame. Sám Bran totiž povedal, že každý jeho krok v živote ho doviedol k danému bodu.

Arya je hrdinkou dňa

Aj keď sa istý čas zdalo, že po krku Night Kinga pôjde pravé Jon Snow alias Aegon Targaryen, nakoniec život vodcu nemŕtvych ukončila malá Arya, z ktorej sa stal skutočne profesionálny zabijak. Koniec koncov to bola práve ona, kto zachránil Westeros pred takmer istou skazou.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

A ktoré momenty z najnovšej časti zaujali teba? 4. časti 8. série Game of Thrones sa dočkáme 6. mája (květen) 2019. Pre viac článkov o seriáli klikaj sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia