Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. apríla 2019, 9:00
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Andrej Kiska zakladá stranu a uťahuje si z Fica. Cez zdrojový kód odkazuje, že nikam neodchádza

ZAUJÍMAVOSTI ANDREJ KISKA
Uložiť Uložené

To, o čom sa posledné týždne len šepkalo, je dnes oficiálne. Prezident Slovenskej republiky založí politickú stranu.

Andrej Kiska dnes oficiálne prostredníctvom svojich sociálnych sietí potvrdil, že zakladá politickú stranu. Zároveň dodal, že jeho cieľom je spojiť slušných a ochotných ľudí a zmeniť tak našu krajinu. Uvedomuje si, že prezident musí byť nadstranícky, a preto všetky ďalšie podrobnosti predstaví až 17. júna 2019, kedy skončí vo funkcii hlavy štátu.

Poznamenal tiež, že aktuálne prezidentské voľby považuje za výhru a teraz je čas zvíťaziť aj v parlamente. Dáva tiež do pozornosti webstránku jenasviac.sk, prostredníctvom ktorej môžeš vyjadriť podporu zatiaľ tým, že vyplníš svoju e-mailovú adresu a budeš odoberať newsletter, aby si bol informovaný o ďalších podrobnostiach. 

Máš tiež možnosť vybrať si z viacerých možností, ako by si chcel jeho novej strane pomôcť. V skutočnosti je však táto stránka taký malý výsmech pre expremiéra Róberta Fica. Keď sa pozrieš trochu lepšie, predvyplnený vzor mailu je „[email protected]“, čo pravdepodobne nebude náhoda. 

Andrej Kiska zakladá stranu a uťahuje si z Fica. Cez zdrojový kód odkazuje, že nikam neodchádza

No a aby toho nebolo málo, Róber Fico si nájde odkaz aj v zdrojovom kóde stránky, kde sa nachádza veľký nápis „Nikam neodchadzam“. Ako už asi tušíš, ide o reakciu na moment, kedy sa Fico lúčil s funkciou premiéra a pri rozlúčke povedal presne tieto slová s úškrnom, na ktorý sa naozaj ťažko zabúda. 

Andrej Kiska zakladá stranu a uťahuje si z Fica. Cez zdrojový kód odkazuje, že nikam neodchádza
Zdroj: screenshot/REFRESHER

Spravodajské médiá už informujú aj o tom, že Kiska postupne do svojej novej strany oslovuje aktuálne aktívnych politikov z iných hnutí aj odborníkov mimo vysokej politiky. Podľa Denníka N dostali ponuku napríklad Gábor Grendel, Jana Žitňanská, Lucia Žitňanská alebo Marcel Klimek. 

Domov
Zdieľať
Diskusia