Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2019, 14:02
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Death Grips ako kombinácia rapu, elektroniky a punk rocku, Para ako slovenská klasika. Pohoda 2019 zverejňuje nové mená

HUDBA
Uložiť Uložené

Na festivale Pohoda vystúpi obľúbena kapela Death Grips aj legendárna slovenská skupina Para.

Festivalová sezóna sa nezadržateľne blíži a s príchodom jarného počasia sa na oslavu hudby pod holým nebom tešíme ešte viac. Už teraz nám je jasné, že sa máme na čo tešiť, keďže aj na Slovensku očakávame príchod mnohých prestížnych mien. Dobrou správou zároveň je, že si na svoje prídu fanúšikovia všetkých žánrov a naša krajina bude hostiť legendárne mená aj vychádzajúce hviezdy. 

Suverénne najobľúbenejším slovenským festivalom je Pohoda, ktorá sa v tomto roku bude konať tradične na letisku v Trenčíne od 11. do 13. júla. Ide už o 23. ročník v poradí a my už teraz vieme, že samotný line-up je natoľko rozmanitý, že si na svoje príde naozaj každý. 

Teraz sa zároveň dozvedáme aj o jednej domácej a jednej zahraničnej posile. Na Pohode 2019 zahrá kalifornská kapela Death Grips. Samotní organizátori už zoskupenie opísali veľavravne: „Zmes experimentálneho hip-hopu, industriálnej noise elektroniky a punk rocku si od prvého albumu získala uznanie hudobných kritikov a fanúšikov po celom svete. Mnohé médiá o nich píšu ako o jednej z najzaujímavejších kapiel tejto dekády, pričom už ich debut zaradil Pitchfork medzi desať najlepších albumov roka 2012.“

V Trenčíne zahrajú aj čerství držitelia ceny poslucháčov Rádia FM za album roka – Para. Tá zahrá na Pohode ešte v úvodný deň festivalu a po viac než dvoch dekádach pôsobenia už o jej postavení snáď nikto nepochybuje. Zaznejú nové skladby aj legenárne záležitosti a my sa už teraz nevieme dočkať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia