Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. marca 2019, 18:04
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Dan Nekonečný mal veľa spoločného so súčasnými rapermi. Toto je 5 jeho najlepších skladieb

HUDBA
Uložiť Uložené

Dnes nás opustila spevácka legenda Dan Nekonečný, ktorý bol zároveň zabávačom rozdávajúcim pozitívnu energiu všade, kam prišiel.

Dana Nekonečného asi nie je potrebné nikomu predstavovať. Spevák, šoumen, herec a najväčší fanúšik žltej farby v Československu nás dnes vo veku 52 rokov opustil. S informáciou prišiel český portál Blesk, ktorému sa už podarilo dopátrať aj k ďalším podrobnostiam. Tie vyvracajú, že by malo dosť k násilnej smrti, no zároveň rozbiehajú konšpirácie o tom, aké zdravotné komplikácie mohli tragickú udalosť zapríčiniť. 

Odporúčané
Vo veku 52 rokov zomrel legendárny spevák Dan Nekonečný Vo veku 52 rokov zomrel legendárny spevák Dan Nekonečný 26. marca 2019, 12:53

My by sme si skôr chceli Daniela Nekonečného pripomenúť ako hudobníka, ktorý mal špeciálnu schopnosť rozžiariť každú miestnosť, do ktorej vošiel. Vždy prekvital pozitívnou energiou a už pri pohľade na jeho vystupovanie, či už naživo alebo v televízii, sa jednoducho nedalo neusmievať. 

Poďme si teda aspoň v krátkosti zaspomínať na zopár dôležitých momentov jeho tvorivej kariéry prostredníctvom našich najobľúbenejších skladieb. Tie zároveň napovedajú, že Dan vždy vedel, kam sa bude hudba v budúcnosti uberať a zapájal do svojej tvorby prvky, za aké ceníš svojho obľúbeného rapera. 


Aya Arriba

Dan Nekonečný vlastne už pred viac ako dvoma desiatkami rokov predpovedal, kam sa bude hudba uberať v súčasnosti a jeho vtedajšie vizuály mali črty tých dnešných v rapovom žánri. Nechýbajú pekné ženy vo výstredných outfitoch, ligotajúce sa šperky, čaro greenscreenu ani obnažené prsia.  A keby boli v tom čase viac dostupné rýchle autá, určite by ich mal vo svojich vizuáloch tiež. Mimochodom, rok výroby 1994. 

Jsem Boss

Už v roku 2002 vedel Dan Nekonečný, že keď o sebe bude hovoriť ako o bossovi, raz to musí zabrať a ľudia tomu uveria. Ale nie, v tomto prípade skôr využil dvojzmysel a vyšlo mu to viac než dobre, keďže presvedčil aj nás. So svojou vibračnou crew Sum Svist to v tom čase brali naozaj vážne a kvôli tomuto videoklipu dokonca naozaj minimálne hlavný aktér vycestoval do divočiny. A nemyslíme pri tom astrálne cestovanie. 

Holiday

Ambasádor Slnka to ešte v roku 2008 dotiahol do speváckej talentovej súťaže Eurovízia, kde reprezentoval Českú republiku práve skladbou Holiday. Ukázal tak, že naši bratia sú ďaleko napred a aby sa prispôsobil medzinárodnému publiku, oprášil angličitnu. Za pozornosť opäť určite stojí aj samotný videoklip, keďže Dan Nekonečný si v ňom s pomocou greenscreenu užíva ideálnu dovolenku pri mori. 

Samba King

Danov suverénne najväčší banger v kariére bol Samba King, v ktorom padlo veľmi veľa charakteristických prvkov pre jeho tvorbu. Už v tom čase využíval adliby, nehovoriac o ikonickom prechode v závere tracku, kde z citosloviec prechádzame na Češtinu a veľkú oslavu samby. 

Ohnivá podrážka /w Moloch Vlavo

Jedna z posledných Danovych skladieb pochádza z roku 2017, keď dostal možnosť objaviť sa na albume slovenského rapera Molocha Vlavo. Výsledkom je funková vec, ktorá poteší zástancov oboch interpretov a my aspoň máme ďalší dôkaz, že rap je žáner sympatický aj pre kultových spevákov.   

 

Domov
Zdieľať
Diskusia