Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2019, 23:32
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Game of Thrones pred a po CGI. 7. séria bola kratšia a drahšia hlavne kvôli extrémnym počítačovým efektom

Game of Thrones pred a po CGI. 7. séria bola kratšia a drahšia hlavne kvôli extrémnym počítačovým efektom
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Herci a herečky z populárneho seriálu stáli častokrát pred zeleným plátnom.

Kým ty vidíš na obrazovke draka, Kit Harington pozeral na podivného mužíčka v zelenom odeve. Čakanie na finálnu sériu Game of Thrones si môžeš skrátiť mnohými spôsobmi, medzi ktoré radíme aj sledovanie videí „pred a po“, ktoré ti ukážu, ako sa v skutočnosti natáčali jednotlivé scény.

13-minútové nižšie priložené video sa konkrétne sústreďuje na 7. sériu. Budeš mať teda možnosť vidieť počítačom upravený útok drakov či White Walkers, ale taktiež armádu rodu Lannisterovcov, Targaryenovcov a ďalších mocných rodov. Vo videu samozrejme nechýba ani Night King a jeho nový dračí prírastok, ktorý sa opovážil „ukradnúť“ priamo od kráľovnej Daenerys.

Predstaviteľka Daenerys Emilia Clarke to počas nakrúcania seriálu nemala veru vôbec ľahké. Herečka totiž od začiatku roku 2011 prekonala dvojité krvácanie do mozgu, ktoré vážne ohrozovalo nielen jej prácu, ale taktiež život. V súčasnej dobe je už ale Clarke našťastie zdravotne v poriadku.

Problémy si počas nakrúcania ale zažil aj Harington, ktorého kvôli nátlaku verejnosti trápilo psychické zdravie, kvôli čomu musel vyhľadať terapeuta. Tak ako Emilia sa ale s týmito ťažkosťami pobil, a preto ich oboch budeš môcť vidieť vo finálnej sérii. Tá na HBO dorazí už  14. apríla 2019. Ďalšie informácie o Game of Thrones nájdeš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia