Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2019, 9:06
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Šéf kampane proti povinnému očkovaniu sa nakazil ovčími kiahňami

ZAUJÍMAVOSTI OČKOVANIE VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Massimiliano Fedriga v súčasnej dobe čelí veľkej vlne kritiky.

Portál DailyMail vo svojej publikácií informoval o nedávnej hospitalizácii talianskeho politika Massimiliana Fedriga, ktorý sa nakazil ovčími kiahňami. Tento prípad by nebol vôbec ničím zvláštny, keby Fedriga nepatril medzi hlavných aktivistov bojujúcich proti povinnému očkovaniu detí.

Sám síce v neskoršom období priznal, že jeho deti sú zaočkované, ale trvá na tom, aby rodičia nemuseli byť zo zákona prinútení nechať svoje deti pred nástupom do školy zaočkovať. V nemocnici strávil 4 dni a na sociálnych sieťach svojim fanúšikom zdelil, že sa už zotavuje v pokoji domova a cíti sa dobre.

Odporúčané
Ak na Slovensku nedáš zaočkovať svoje dieťa, môžeš dostať pokutu 331 €. Nepomôžu ti ani konšpirácie o autizme a jedoch Ak na Slovensku nedáš zaočkovať svoje dieťa, môžeš dostať pokutu 331 €. Nepomôžu ti ani konšpirácie o autizme a jedoch 21. februára 2019, 11:42

Nakazenie vedúcej tváre antiočkovacej kampane dalo samozrejme príležitosť druhej strane, ktorá na jeho chybu ihneď poukázala. Rešpektovaný mikrobiológ Roberto Burioni na portáli MedicalFacts napísal, že pokiaľ by bol Fedriga zaočkovaný, nič by sa mu nestalo. Naopak keby sa mu podarilo nakaziť tehotnú ženu, následky by boli podľa Burioniho hrozivejšie. 

Ako príklad spomenul potenciálne znetvorenie dieťaťa či potratenie. Taliansky politik Massimiliano Fedriga sa bráni tým, že bol odjakživa za očkovanie, ale na docielenie konsenzu vyzýval k vytvoreniu akejsi aliancie s rodinami, opovrhoval však núteným očkovaním detí prostredníctvom legislatívy.

Domov
Zdieľať
Diskusia