Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2019, 13:45
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Šofér Tesly spokojne spal, zatiaľ čo auto uháňalo rýchlosťou 120 km/h po diaľnici

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Budúcnosť automobilov alebo potenciálne nebezpečenstvo?

Automobilka Tesla už niekoľko rokov inštaluje do svojich áut mód Autopilot. Ako už môžeš zistiť zo samotného názvu, v tomto móde sa vozidlo zmení na autonómnejší automobil a vodič má šancu oddýchnuť si. V súčasnosti však Autopilot nie je určený na to, aby ho šoféri používali bez sledovania premávky.

Samotná Tesla hovorí, že tento mód sa v budúcnosti bude môcť využívať oveľa rozsiahlejšie, ale momentálne legislatívne ani praktické podmienky v premávke neumožňujú technológii prebrať vedenie auta bez vodičových rúk na volante.


Seth Blake, hudobník z Floridy, však takého odvážlivca natočil na kalifornskej diaľnici. Seth žije na Floride, kde vraj toľko áut značky Tesla nestretáva, a tak ho elektrické vozidlo na diaľnici zaujalo.

Smeroval do nahrávacieho štúdia, keď odrazu predbiehal Teslu v rýchlosti približne 120 kilometrov za hodinu a nestačil sa čudovať, keďže jej šofér spokojne odfukoval.

Keď video zverejnil na Twitteri, o situáciu sa začali zaujímať aj kalifornskí diaľniční policajti. Vodičom odkázali, že ak v budúcnosti uvidia spiaceho šoféra Tesly, alebo akéhokoľvek iného auta, ktoré dokáže jazdiť autonómne, majú hneď zavolať mužov zákona, nech na cestách zbytočne nevznikajú potenciálne hrozby. Tesla situáciu komentovať nechcela.

Domov
Zdieľať
Diskusia