Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2019, 13:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

PSG minulo za posledných 8 rokov viac ako 1 miliardu eur, ale ani raz neprešlo cez štvrťfinále Ligy majstrov

ŠPORT LIGA MAJSTROV PSG
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Francúzsky klub na európskej úrovni nedokáže uspieť.

Kedysi si o francúzskom PSG zrejme počul len ako o klube, kde sa v Európe rozvíjal legendárny Ronaldinho. Odvtedy však ubehla hromada času a z PSG sa stal futbalový gigant. Momentálne je to jeden z najbohatších futbalových klubov na celom svete, za čo môže vďačiť investícii z Kataru.

V roku 2011 klub odkúpila spoločnosť Qatar Sports Investments a začali do klubu liať toľko peňazí, koľko dokázal zvládnuť. Začali sa nákupy najväčších svetových hviezd, pribúdali fanúšikovia a napokon prišiel aj vytúžený Neymar.


Aj keď v domácej súťaži PSG prevažne dominuje, na európskej úrovni sa klubu nedarí. Jednoznačná ambícia katarských majiteľov znie tak, že PSG musí vyhrať Ligu majstrov a zaradiť sa medzi absolútnu špičku starého kontinentu.

Odporúčané
Strávi najlepší futbalista sezónu na lavičke? PSG stráca trpezlivosť, Saudskoarabi núkajú 300 miliónov, Real chce Mbappého zadarmo Strávi najlepší futbalista sezónu na lavičke? PSG stráca trpezlivosť, Saudskoarabi núkajú 300 miliónov, Real chce Mbappého zadarmo 24. júla 2023, 12:58

Nanešťastie, Francúzi opäť zlyhali aj tento rok. Nedokázali udržať sľubný náskok 0:2 z prvého zápasu proti Manchestru United, v odvete ich pomocou penalty potrestal Marcus Rashford a Parížania znovu z Ligy majstrov vypadli.

Na sociálnych sieťach sa vďaka tomu začali šíriť posmešné príspevky o tom, ako si za peniaze úspechy nekúpiš. Známy športový portál Squawka Football na Twitteri zhrnul, ako Qatar Sports Investments od roku 2011 nakúpilo hráčov za viac ako 1 miliardu eur, avšak za celé tie roky sa klub nedokázal prepracovať ani len do semifinále Ligy majstrov. Vždy skončil nanajvýš vo štvrťfinále.


Medzi najvýraznejšie prestupy pritom patril spomínaný Neymar, za ktorého PSG vysolilo Barcelone 222 miliónov, samozrejme Mbappe za 135 miliónov, Draxler za 36 miliónov, Cavani za takmer 65 miliónov, Di María za skoro rovnakú cenu aj David Luiz za 50 miliónov z Chelsea, kde sa koniec koncov vrátil. Všetky prestupy za posledné roky nájdeš priamo na stránke Transfermarkt.

Domov
Zdieľať
Diskusia