Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2019, 19:00
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Milion Plus vyhlasuje víťazov Remix Contestu

HUDBA YZOMANDIAS
Uložiť Uložené

Výhercovia nájdu svoje remixy na oficiálnom Milion Plus YouTube kanále.

Ešte v závere januára sme v spolupráci s labelom Milion Plus spustili Remix Contest, v rámci ktorého dostali priestor mladí producenti ukázať svoje schopnosti. Tých kvalitných síce máme na Slovensku a v Česku naozaj dosť, no každý nový talent môže byť len prínosom. Pravidlá boli jednoduché, stačilo si vybrať jednu z dvoch, prípadne obe akapely a pripraviť k nim nový hudobný podklad. 

Producenti na to mali dva týždne a podľa slov chalanov sa súťaž tešila veľkému úspechu„Do remix contestu jsme přijali přes 350 remixů, z toho cca 250 na Kiwi a cca 100 na track Dobrá.“ Aj preto trvalo vyhodnotenie o niečo dlhšie, ako sme všetci predpokladali. Predsa len, vypočuť si pozorne niekoľko stoviek skladieb s rovnakými akapelami chce trochu odstup. 

„Hlasování probíhalo formou bodování, kdy každý interpret labelu vybral za sebe 3 nejlepší remixy, které se oznámkovaly po 3, 2 a 1 bodu. Po sečtení bodů, proběhlo druhé kolo hlasování, kam postoupily remixy, které měli 3 a více bodů,“ približuje systém hlasovania label Milion Plus.

Milion Plus vyhlasuje víťazov Remix Contestu

Keďže je Milion+ určite najväčším hudobným vydavateľstvom v našich dvoch malých krajinách, častokrát sa musia dokázať dohodnúť tak, aby boli všetci spokojní. V tomto prípade si teda mali možnosť otestovať túto schopnosť viac než dobre.

Po odhlasovaní všetkých členov nakoniec do druhého kola postúpilo dvanásť producentov, menovite: Desolate, F.I.V.E., ZARACZ, prae, Spack Jarrow, StrashaQ, VibeChief, brokenmind, DAMAGE, HUJDY, lil Shawty a Nazgrullino. No a na rade bolo ešte rozhodujúce druhé kolo, ktoré prebiehalo rovnakým systémom, teda výber troch remixov a priradenie jedného, dvoch alebo troch bodov. Dlhšie ťa už naťahovať nebudeme, takto vyzerá finálne poradie:

Kiwi Remix

3. lil Shawty (@thelilshawty) - Dropbox link

2. Spack Jarrow (@spack_jarrow) - Dropbox link

1. F.I.V.E. (@F.I.V.E)


Dobrá Remix

3. Prae (@soundbyprae) - Dropbox link

2. F.I.V.E. (@F.I.V.E) - Dropbox link

1. Desolate (@prod.desolate)

Presne tak, ako bolo sľúbené, výhercovia nájdu svoje remixy na oficiálnom YouTube kanáli Milion+, hneď vedľa najväčších československých rapových banrgov. Dostali tak možnosť ukázať svoje schopnosti a my budeme zvedaví, či túto príležitosť využijú a v nasledujúcich mesiacoch o nich budeme ešte počuť. Gratulácia patrí nielen víťazom, ale aj zvyšku umiestnených. Ich prácu si môžeš vypočuť aspoň prostredníctvom Dropbox linkov. 

Na záver ešte ďakujeme všetkým zapojeným. Je naozaj potešujúce vidieť, koľko mladých ľudí sa aktívne zaujíma o hudbu a skúša jej venovať svoj čas a energiu. Do komentárov nám pokojne napíš, čo hovoríš na výsledné remixy.

Domov
Zdieľať
Diskusia