Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2019, 0:03
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žiaci základnej školy nemali na mesiac internet. Stratili kamarátov, lebo im neodpisovali

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Úsmevná výzva nakoniec dopadla celkom dobre.

Na základnej škole v Kráľovej pri Senci si tamojší žiaci vyskúšali život bez internetu na jeden celý mesiac. Kedysi by naši rodičia či starí rodičia nemali s podobnou výzvou žiadny problém, dnes už deti na prvom stupni základnej školy majú v rukách dotykové telefóny a veselo komunikujú so svojimi kamarátmi.

Projekt Bez Internetu bol preto oveľa zaujímavejším a zapojili sa doň mnohí žiaci najmä z prvého stupňa. Mladším žiakom internet až tak nechýbal, ale výzve dali šancu len dvaja deviataci, ktorí vo svojej triede veľa pochopenia nenašli.

V škole sa bol pozrieť aj reportér televízie Markíza Martin Chlebovec, aby zistil, ako sa žiaci s mesiacom bez internetu popasovali. Výzvu vraj splnilo až 70 % všetkých detí, ktoré sa do nej zapojili, takže úspešnosť bola na vysokej úrovni, ale padli kvôli nej aj obete.

Jedna žiačka sa sťažovala na to, že bez internetu si nemohla vyhľadať rozpis autobusov či vlakov, a tak stále meškala. Ba čo viac, keďže mesiac prakticky nikomu neodpisovala, podľa jej slov stratila veľa kamarátov.

Na druhej strane, žiaci konštatovali, že sa bez mobilu v ruke dokázali učivo doma naučiť výrazne rýchlejšie. Stačil im iba jeden mesiac na to, aby po úspešne splnenej výzve používanie mobilu a internetu obmedzili a vraj im to vôbec nechýba. Ktovie, či by si podobnú výzvu dokázal splniť aj ty.

Celú reportáž nájdeš na webe TV Markíza.

Žiaci základnej školy nemali na mesiac internet. Stratili kamarátov, lebo im neodpisovali
Zdroj: TV Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia