Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
1. februára 2019, 0:39
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Burger King si znovu uťahuje z McDonald's. Mekáč stratil ochrannú známku na Big Mac, čo mu konkurent dal poriadne pocítiť

GASTRO BURGER KING
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Nekonečná konkurencia medzi dvomi reťazcami pokračuje.

Možno si zachytil, že McDonald’s pred pár týždňami stratil právo na ochrannú známku slovného spojenia Big Mac. Rozhodnutie Úradu Európskej únie pre duševné vlastníctvo znelo jasne, McDonald’s za posledných 5 rokov do roku 2017, kedy bola podaná na úrad podaná sťažnosť zo strany írskeho reťazca rýchleho občerstvenia, jasne nepreukázal svoje využívanie tejto ochrannej značky, a tak mu ju úrad odobral.

V praxi to znamená, že odvtedy si hocikto v rámci Európskej únie môže do svojho menu zaradiť produkt pod názvom Big Mac a McDonald’s nemá žiadne právo na to, aby žiadal akékoľvek odškodné alebo sa sťažoval.

V Štokholme preto vznikol skvelý nápad, ako opäť raz rozvíriť vlny nekonečného konkurenčného boja Burger Kingu proti McDonald’s. Burger King vymyslel s pomocou reklamnej agentúry Ingo úplne nové menu nazvané „The Not Big Macs“.

Vďaka strate ochrannej známky reťazcu nič nehrozilo, a tak zákazníkov vítal s vtipnými výrobkami ako „The Like a Big Mac, But Actually Big“, „The Kind of Like a Big Mac, But Juicier and Tastier, „The Burger Big Mac Wished It Was“, „The Anything But a Big Mac“ a „The Big Mac-ish But Flame Grilled of Course“.

Odporúčané
TEST 9 najlacnejších burgerov zo známych fastfoodov: Ktorý je ideálnou voľbou na opicu a ako dopadol vegánsky „číz“? TEST 9 najlacnejších burgerov zo známych fastfoodov: Ktorý je ideálnou voľbou na opicu a ako dopadol vegánsky „číz“? 28. januára 2024, 12:30

Šikovnou kampaňou chcel Burger King upozorniť na to, že jeho hamburgery sú vyprážané na otvorenom ohni, sú šťavnatejšie, chutnejšie a oproti Big Macu aj oveľa väčšie. Za všetko hovorí burger, ktorý originálnemu Big Macu odkazuje, že takým dobrým nikdy nebude.

Domov
Zdieľať
Diskusia