Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2019, 13:53
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Thriller Glass ukáže až 20 rôznych osobností Jamesa McAvoya a použije nikdy nevidené zábery z Unbreakable

Thriller Glass ukáže až 20 rôznych osobností Jamesa McAvoya a použije nikdy nevidené zábery z Unbreakable
Zdroj: Universal Pictures/Buena Vista International
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pokračovanie filmov Unbreakable a Split vnadí krátko pred premiérou niekoľkými novinkami. Tiež sa už nevieš dočkať kina?

Blížiaci sa thriller Glass je pre nás bezpochyby tým najočakávanejším filmom (minimálne) januára. Režisér a scenárista M. Night Shyamalan sa zdá byť opäť v parádnej forme a trailery zatiaľ vyzerajú fantasticky, takže v redakcii nadšene hltáme každú informáciu, vďaka ktorej sa môžeme na tento projekt tešiť ešte o čosi viac.

A pokiaľ sa už pokračovania snímok Unbreakable a Split tiež nevieš dočkať, tak ťa dnešné novinky určite potešia. Vďaka promo turné filmu sme sa totiž dozvedeli, že príbeh Glass začne 2-3 týždne po skončení Split, James McAvoy si tentokrát zahrá až 20 rôznych osobností a uvidíme nikdy nevidené zábery, ktoré boli pôvodne natočené pre Unbreakable.

Poďme si ale tieto informácie trochu rozobrať. Ak bude Split a Glass deliť iba zopár týždňov, môžeme predpokladať, že úžasná potitulková scéna z prvej menovanej snímky je v podstate odrazovým mostíkom priamo do príbehu Glass. Aj vďaka ukážkam tak môžeme očakávať, že súboj Davida Dunna (Bruce Willis) s Hordou (McAvoy) dostane priestor už v úvodných minútach filmu.

Čo sa potom samotného Kevina Wendella Crumba (McAvoy) a jeho osobností týka, tých sme v Split videli hneď niekoľko. Ako ale vyššie potvrdil sám režisér, Glass ich ponúkne ešte o čosi viac, a to konkrétne 20. Ukážky navyše odhalili, že sa doktorke Ellie Staple (Sarah Paulson) podarilo vyvolať viaceré Kevinove osobnosti vďaka blesku z fotoaparátu.

Posledná novinka poteší najmä fanúšikov pecky Unbreakable z roku 2000. Shyamalan totiž v spomínanom rozhovore prezradil, že Glass bude obsahovať aj niekoľko záberov, ktoré vznikli pre potreby takmer 2 dekády starej snímky. A hoci v súvislosti s nimi neodhalil nič konkrétne, celkom pokojne by mohlo ísť o nejaké zábery s Davidom Dunnom (Willis) a Elijahom Priceom (Samuel L. Jackson).

Glass
Glass Zdroj: Universal Pictures/Buena Vista International

Napríklad akýsi epilóg, ktorý sa do finálneho zostrihu nakoniec nedostal, no v Glass by mohol dokresliť vzťah či dynamiku dvojice hlavných postáv a zároveň poslúžiť ako mostík medzi Unbreakable a Glass. 

Odpoveď sa dozvieme už 17. januára (leden), kedy tento očakávaný projekt vstúpi aj do našich kín. Pokiaľ sa chceš dozvedieť viac informácií o hereckom obsadení či samotnom príbehu, vstúp do tohto vlákna. Čo hovoríš na dnešné novinky? Si fanúšikom filmov Unbreakable a Split? A zájdeš na Glass do kina?

Domov
Zdieľať
Diskusia