Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2018, 16:31
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Jahodová droga ako nová hrozba pre slovenských školákov? Podľa polície ide iba o poplašnú správu

ZAUJÍMAVOSTI FACEBOOK
Uložiť Uložené

Zachytil si informáciu o údajnej droge aj ty?

Ako sme ťa ešte nedávno informovali, Polícia Slovenskej republiky sa rozhodla čeliť hoaxom, alebo teda poplašným správam, verejnosti prístupným spôsobom. Po založení facebookovej stránky s názvom Hoaxy a podvody - Polícia SR už publikovali niekoľko nebezpečných podvodov, na ktoré sa môžu mnohí ľahko nachytať.

„Toto je nová droga známa ako jahodová rýchla,“ píše sa v správe týkajúcej sa údajnej drogy, ktorá sa mala dostať aj do slovenských škôl. Sú jahodové drogy medzi slovenskými deťmi na školách ale skutočnou hrozbou?

Polícia na svojej novej stránke tvrdí, že žiaden podobný prípad doposiaľ nezaznamenali a príspevok užívateľa Lubomír Schmida označili za hoax. Meno autora polícia zámerne necenzurovala, aby si daná osoba zobrala z celej veci ponaučenie. Text príspevku navyše pôsobí dojmom doslovného prekladu z angličtiny, čo mu na jeho dôveryhodnosti vôbec nepridáva.

V poslednej dobe okrem toho ale stránka publikovala informácie o podvodných e-mailoch, v ktorých sa odosielať správy vydával za riaditeľa alebo konateľa firmy a žiadal od konkrétnych osôb splatenie určitej faktúry. Len v Banskej Bystrici zatiaľ evidujú 10 takýchto prípadov.

Domov
Zdieľať
Diskusia