Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2018, 8:55
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Rockstar: Sme radi, že nemusíme vydávať GTA 6 v ére Trumpa. Ľudia vraj nechápu satiru a sú precitlivení

TECH GTA VI
Uložiť Uložené

Jeden zo zakladateľov Rockstar Games otvorene o tom, ako vníma nielen politickú situáciu súčasnosti.

Odjakživa sa tu politike snažíme vyhýbať, ale niekedy to jednoducho nejde. Je totiž popretkávaná vo všetkom a týka sa to aj hier. Obzvlášť, ak sa voláte Dan alebo Sam Houser. Bratia Houseroví stoja na čele Rockstar Games. Za svoju kariéru dali hráčom aj také kultové počiny, ako sériu Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, tretieho Max Payna a mnohé ďalšie. 

Aktuálne nechtiac rozpútali malé videoherné #metoo, keď sa na povrch internetu vo veľkom množstvo dostali správy o tom, že ich zamestnanci pracujú pokojne aj 70-80 hodín týždenne. Možno aj preto sa spoločnosť snaží obrátiť pozornosť inde, čo sa im dnes aj podarilo. 

Môže za to sám Dan Houser. Fakt, že nemusia vydávať GTA VI v ére Trumpovho prezidentovania, ho veľmi teší. Kvôli súčasnej politickej situácii a udalostiam po celom svete, hlavne v USA, sa postupne vytrácajú hranice medzi pravdou a satirou. Politické názory, respektíve spoločenské nálady, sa menia veľmi rýchlo a akékoľvek politické komentáre by v dobe vydania hry boli už neaktuálne.

Rockstar: Sme radi, že nemusíme vydávať GTA 6 v ére Trumpa. Ľudia vraj nechápu satiru a sú precitlivení
Zdroj: Rockstar Games

Ich hry sú totiž nesmierne prepracované. Aj také Red Dead Redemption 2, ktoré vychádza už v piatok, je vo vývoji od roku 2011. Dá sa predpokladať, že v týchto dňoch sa usilovne pracuje aj na novom GTA, no jeho vydanie je ešte veľmi ďaleko. 

A Housera to teší, keďže by nevedel, ako poňať ich tradičnú kritiku spoločnosti či parodovanie politickej situácie v USA. Okrem toho, že by to mohlo pôsobiť neaktuálne, je tu ďalšie riziko. Bojí sa aj odozvy ľudí, spoločnosti a hráčskej komunity. Nie je mu jasné, nakoľko by sa za ten istý vtip urazili teraz ako pred 5 rokmi, keď vyšlo GTA V. 

Priame citácie Dana Housera si môžete prečítať na tejto stránke. Vytiahli ich z rozhovoru pre magazín QC, kde rozoberali hlavne Red Dead Redemption 2. 

Domov
Zdieľať
Diskusia