Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2018, 19:01
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Bohemian Rhapsody je podľa zahraničných kritikov hereckým koncertom Ramiho Maleka, ktorý sa stáva jedným z favoritov na Oscara

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Legendárny príbeh Freddieho Mercuryho už videli prví kritici. Ako na nich dráma Bryana Singera zapôsobila?

Jednu z očakávaných hudobných drám tohto roku sme už dostali. A Star Is Born, režisérsky debut Bradleyho Coopera, sme videli a veľmi sa nám páčil (naša recenzia tu). Nepochybujeme, že sa Cooperovi a Lady Gaga ujdú aj nejaké tie oscarové nominácie. Zálusk však bude mať aj Bohemian Rhapsody od Bryana Singera.

Ako už názov hovorí, pôjde o biografickú drámu o živote Freddieho Mercuryho (Rami Malek), frontmana legendárnej skupiny Queen. Teraz tu konečne máme aj prvé zahraničné ohlasy. Dostaneme teda v kinách vytúženú pecku?

Bohemian Rhapsody je podľa zahraničných kritikov hereckým koncertom Ramiho Maleka, ktorý sa stáva jedným z favoritov na Oscara
Zdroj: 20th Century Fox

Eric Kohn na Twitteri napísal, že hudobné čísla mu privodili zimomriavky. „Avšak, zvyšok filmu...“ Vetu nechal Kohn nedokončenú, z čoho mnohí usúdili, že sa mu snímka až tak nepáčila. Anne Thompson pochválila herecký výkon Ramiho Maleka. „Film bude mať zmiešané recenzie," podotkla. „Ale diváci si ho možno užijú viac.“

Mike Ryan tiež na Malekov výkon nešetril chválou. David Ehrlich si dokonca dal A Star Is Born a Bohemian Rhapsody počas jedného večera. „To porovnanie Bohemian Rhapsody rozhodne neprospieva,“ skonštatoval, ale vyhlásil, že Rami Malek bol skvelý.

Jenna Busch však bola pozitívnejšia. „Bohemian Rhapsody ma totálne dostal,“ napísala. „Rami Malek je fenomenálny. Úžasný príbeh, vynikajúci hudobný film. Nemám slov.“

Kyle Buchanan si neodpustil poznámku, že film pôsobí skôr ako sfilmovaná stránka z Wikipedie. „Rami Malek však Freddieho Mercuryho hrá (a nosí jeho úžasné kostýmy) s neuveriteľnou chuťou,“ zakončil.

Bohemian Rhapsody je podľa zahraničných kritikov hereckým koncertom Ramiho Maleka, ktorý sa stáva jedným z favoritov na Oscara
Zdroj: 20th Century Fox

„Ako zmeníte ok film na dobrý? Päť slov: Rami Malek ako Freddie Mercury,“ napísala Mara Reinstein. Scott Mantz bol s filmom tiež nadmieru spokojný: „Bohemian Rhapsody je perfektná emocionálna jazda, ktorá vás zomelie!“ Na záver dodal, že film sa mu páčil viac ako A Star Is Born.

Pete Hammond Maleka označil za jedného z najhorúcejších kandidátov na Oscara za najlepšieho herca v hlavnej úlohe.

Žiadna prehra sa teda zrejme konať nebude. Z reakcií vyplýva, že by sme mohli dostať veľmi dobrý a divácky film, ktorého prijatie možno nebude úplne bezvýhradne kladné, ale to by náš kino zážitok nemalo narušiť. Ako režisér je podpísaný spomínaný Bryan Singer, hoci film dokončoval Dexter Fletcher.

Ten však v titulkoch uvedený nebude, keďže Singer natočil väčšinu materiálu. Vo vedľajších úlohách sa objavia aj Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Tom Hollander a Mike Myers.  V slovenských kinách si Bohemian Rhapsody vychutnáme od 1. novembra (listopad) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia