Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2018, 14:04
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

George R. R. Martin nechápe, prečo Game of Thrones končí 8. sériou. Myslel si, že ich bude až 13

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Autor knižnej ságy nerozumie tomu, prečo HBO uťalo Game of Thrones tak skoro.

Game of Thrones začalo v roku 2011 a okamžite sa pre HBO stalo veľkým hitom. O niekoľko rokov neskoro zbieralo jednu cenu Emmy za druhou a hlavní herci začali zarábať naozaj krásne peniaze.

Po 6. sérii sme sa ale dozvedeli, že príbeh speje ku koncu a ostáva nám už len 13 epizód v dvoch sériách.

Nikto nechápal, ako sa za 13 epizód uzatvoria všetky dejové linky a povie sa všetko potrebné.

Náš strach sa vyplnil a v 7. sérii sme videli, že tvorcom sa to trošku rozsypalo v rukách. Niektoré linky boli vyslovene hlúpe, iné nedokončené, niektoré úplne odignorované a celé to bolo až príliš rýchle. 

Seriál stratil svoje čaro aj atmosféru, ktorú budoval dlhé roky a bolo to citeľné aj u skalných fanúšikov. 

Nehovoríme o nezaujímavom naťahovaní a fillerových omáčkach. Svet Game of Thrones si žiadal pomalší postup, miesto toho sa vetvenie príbehov uťalo príliš rýchlo. A uvedomuje si to aj George R. R. Martin, autor knižnej ságy.

Ten sa v rozhovore pre Variety vyjadril, že ho dosť prekvapuje blížiaci sa koniec seriálu. Myslí si, že by to pokojne mohol dotiahnuť až na 13. sériu, absolútne však verí, že mala vzniknúť aj tá 9. a 10. 

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Prakticky potvrdil dohady o tom, že showrunneri toho mali za tie roky už dosť a chceli to nasilu ukončiť, čo sa jasne odzrkadlilo na kvalite a prezentovanom obsahu.

A to je fakt, žiadna subjektívna domnienka zdutého fanúšika. Nakoniec, dočítate sa o tom na každom relevantnom cinema portáli.

Martin však prezradil aj to, že ukončiť seriál po 7 sériách bol dlhodobý plán. Prečo sa však tvorcovia a HBO rozhodlo vynechať toľko obsahu a po postupne a opatrne sa rozvíjajúcom príbehu uťať a urýchliť všetko, s čím pracovali, to už nikdy nevysvetlili.

Martin následne fanúšikov ubezpečil, že aj keď GoT budúci rok končí, s Westerosom ani zďaleka neskončili. V príprave je totiž 5 prequelových projektov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia