Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2018, 20:31
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Aké tenisky aktuálne nosia slovenskí a českí raperi? Inšpiruj sa zbierkou obuvi Ega, Yzomandiasa či Pil C-ho

MÓDA DALYB EGO NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK PIL C SEPAR YZOMANDIAS ZAYO
Uložiť Uložené

Významné rapové mená z našich končín ti predvedú svoju súčasnú "shoe game."

Rap a móda idú spolu ruka v ruke prakticky už od úplných začiatkov tohto kedysi maximálne undergroundového žánru. Jeho predstavitelia sa odjakživa snažili vyzerať pred očami verejnosti čo najlepšie a častokrát sa až predbiehali, kto z nich bude mať lepšie handry, štýl a tým pádom aj reputáciu.

Samozrejme, odvtedy sa mnohé veci zmenili, no tento element zostal v "umelcoch z ulice" zakorenený až doteraz. Dokonca je viac než badateľné, že posledné roky raperi prikladajú móde oveľa väčší význam ako kedysi. Fashion skrátka k hip-hopovému žánru patrí, i keď sa nájde množstvo ľudí, ktorí tento fakt popierajú. Navyše sa nebojíme tvrdiť, že rap je spomedzi všetkých hudobných kategórií spätý s módou bezpochybne najviac.  

Netýka sa to však len Spojených štátov a zahraničia. Rovnako aj na Slovensku a v Česku  mnoho interpretov suverénne dokazuje, že ani my nie sme výnimkou a že v strednej Európe nemáme oproti Amerike niekoľkoročné oneskorenie, ako si to mnohí myslia. 

Dobrým dôkazom toho je najmä nová škola rapu, ako HAHA Crew, Yzomandias alebo Pil C, no rovnako sa za posledné roky vyvinuli aj šatníky old-schoolovejších raperov ako Ega či Separa. Nesmieme však zabudnúť ani na kráľa slovenského rapu Rytmusa, ktorý odjakživa ako jeden z mála určoval trendy. Do dnešného zoznamu sme ho však nezaradili z dôvodu absencie či skôr malého množstva aktuálnych párov sneakers na Instagrame. 

Kedže veľké množstvo raperov v našich končinách sa snaží predať seba nielen pomocou hudby, ale taktiež aj prostredníctvom štýlu, k čomu neodmysliteľne patrí aj trendová obuv, rozhodli sme sa, že si dnes posvietime na nejaké ich páry, ktoré aktuálne obúvajú. Väčšina disponuje naozaj úctyhodným botníkom, v ktorom sa nachádzajú rôzne exkluzívne skvosty, no takisto nesmú chýbať ani overené klasiky. Poďme sa teda spoločne pozrieť na "shoe game" niektorých našich relevantných raperov.

Pil C

Ako prvý na našom zozname je rodák z Partizánskeho a najvýznamnejší predstaviteľ známeho hip-hopového zoskupenia Comebackgang. Pil C nie je v móde žiaden nováčik, čo dokazuje aj väčšina jeho sneakers. Jeho najobľúbenejšou značkou je bezpochyby adidas, s ktorou má raper aj spoluprácu, a veľmi blízka mu je najmä kolaborácia s belgickým Raf Simons.

adidas by Raf Simons Ozweego III White

 

Príspevok, ktorý zdieľa PIL C (@pil_c),

adidas by Raf Simons Ozweego III Purple

 

Príspevok, ktorý zdieľa PIL C (@pil_c),

adidas Yeezy Boost 350 V2 Butter

 

Príspevok, ktorý zdieľa PIL C (@pil_c),

adidas Ultra Boost 2.0 White Gradient

 

Príspevok, ktorý zdieľa PIL C (@pil_c),

A Bathing Ape Bapesta ‘Black Friday’

 

Príspevok, ktorý zdieľa PIL C (@pil_c),

adidas Yeezy Powerphase Calabasas Grey v ruke a adidas Yeezy Boost 350 V2 Semi Frozen Yellow na nohách

 

Príspevok, ktorý zdieľa PIL C (@pil_c),


Yzomandias

Jeden z najväčších českých predstaviteľov novej školy Yzomandias je plnohodnotná módna ikona, ktorá svoje kvality dokazuje každým jedným kúskom. Rodák z Karlových Varov vydávajúci pod labelom Milion+ je momentálne asi najrelevantnejšie sa obliekajúci raper u našich severozápadných susedov a jeho "shoe game" to rozhodne len potvrdzuje. Jakub vyhľadáva extravaganciu nielen v rámci oblečenia a doplnkov, no taktiež aj medzi teniskami. Jeho doménou je napríklad francúzsky fenomén Balenciaga.

 adidas Ozweego III Raf Simons Cream White Core Black

Balenciaga Triple S Silver Red (W)

A Bathing Ape Bapesta ABC Camo Pink

adidas x Rick Owens Mastodon Pro Model II

Nike Blazer Mid Off-White

Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon


Dalyb

Raperovi a producentovi z košickej HAHA Crew nebol pojem móda cudzí pravdepodobne nikdy. Chalani z metropoly východu si na nej zakladajú už od začiatku kariéry a neboja sa vrážať do oblečenia aj väčšie sumy. Dalybova zbierka topánok disponuje najmä veľkým množstvom Jordanov, no nechýbajú aj vzácnejšie kúsky, ako napríklad kolaborácie s Virgilovým Off-White.

Jordan 1 Retro High Off-White University Blue

Balenciaga Triple S Black Burgundy

Converse One Star SNS Camo

Jordan 1 Retro Chicago (2015)

A Bathing Ape Bapesta ABC Camo Blue

Vans Old Skool Black White

Nike Air Max 98 Tour Yellow

Nike Air VaporMax Black Orange


Sergei Barracuda

Šatník ostravského notorického hustlera Sergeia B. sa poslednú dobu, podobne ako u jeho kolegov, značne vyvinul. V súčasnosti na ňom môžeme pozorovať rôzne často aj exkluzívne fashion kúsky, ktoré by si u neho v minulosti hľadal len márne. V jeho zbierke tenisiek platí to isté. Momentálne sa v nej nachádza napríklad zastúpenie niekoľkých vzácnych párov Pharrellových Human Racov.

Nike Air Nike Foamposite Pro Metallic Gold

adidas Human Race NMD Pharrell Blank Canvas

Vans Slip-On Checkerboard

Nike Air Max 1 Premium "Beach Camo"

adidas NMD HU Pharrell Human Species Black


Ego

Posledné roky na sebe nešetrí ani raper Michal Straka, ktorého väčšina pozná skôr pod pseudonymom Ego. Síce člen piešťanského tria s názvom Kontrafakt občas siahne aj po obyčajnejších teniskách, no nie sú mu cudzie ani exkluzívnejšie a hodnotnejšie kúsky, ako napríklad Kanyeho Yeezy Boost či kolaborácia medzi tromi pruhmi a Raf Simonsom.

Nike Air Jordan 1 Retro High OG Royal 2017 

adidas Stan Smith Raf Simons Comfort 

Converse Chuck Taylor All Star Mono Canvas

adidas Yeezy Boost 350 V2 Cream White


Separ

31-ročný člen skupiny DMS a významná tvár slovenskej hip-hopovej kultúry Separ pomaly, ale isto zabúda na svoje niekdajšie teplákové obdobie. Jeho štýl prešiel obrovskou premenou a v súčasnosti môže plnohodnotne konkurovať aj new-schoolovým kolegom. To sa samozrejme týka aj Separovej početnej zbierky sneakers. Medzi jeho obľúbené značky patrí napríklad Gucci, no taktiež nepohrdne ani populárnymi fenoménmi medzi teniskami s názvom Yeezy či Human Race.

 Nike Air Jordan 1 Mid "New Love" 2017

Gucci Rhyton Sneakers s logom

adidas NMD HU Pharrell Human Race Scarlet

Nike Air Foamposite One Wu-Tang Optic Yellow

adidas Yeezy Boost 350 V2 Zebra

Nike Air Force 1 Mid 07

adidas Yeezy Boost 350 V2 Semi Frozen Yellow


Zayo 

Dredatý raper Zayo je módnou ikonou prakticky už od začiatku svojej kariéry. Ešte donedávna bol síce najmenej výrazný člen košického zoskupenia HAHA Crew, avšak momentálne sa mu darí prerážať nielen v hudobnom, no rovnako aj v módnom odvetví. Dobrým dôkazom toho je jeho početná zbierka drahých a exkluzívnych tenisiek ako Kris Van Assche alebo Wotherspoon, no taktiež aj klasík v podobe Vansov či jednotkových Jordanov.

Kris Van Assche Multi Lace 

adidas Yeezy 500 Blush

Jordan 1 Retro High Yellow Ochre

Vans Authentic Chex Skate Shoe

Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon

Jordan 1 Retro High Bred Toe (GS)

V prípade, že sa o módne dianie zaujímate trochu bližšie, určite nezabudnite navštíviť ani našu stránku Móda Refresher, ktorá vám poskytne vždy len tie najzaujímavejšie a najhorúcejšie informácie z módneho sveta. Ďakujeme vám za podporu!

Anketa:
Koho shoe game sa ti páči najviac?
Pil C
Yzomandias
Dalyb
Sergei Barracuda
Ego
Separ
Zayo
Pil C
13 %
140 Hlasov
Yzomandias
22 %
249 Hlasov
Dalyb
16 %
175 Hlasov
Sergei Barracuda
6 %
68 Hlasov
Ego
18 %
204 Hlasov
Separ
13 %
148 Hlasov
Zayo
12 %
128 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia