Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2018, 11:21
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ľudia vracajú nové MacBooky Pro. Nevedia dosiahnuť propagovanú rýchlosť na viac než pár sekúnd, pretože Apple nedomyslelo chladenie

TECH MACBOOK
Uložiť Uložené

Kalifornská spoločnosť Apple bude mať čo vysvetľovať.

Spoločnosť Apple si pred pár mesiacmi vyslúžila obrovskú dávku kritiky. Po zdanlivo nevinnom testovaní vyšlo najavo, že kalifornská spoločnosť spomaľovala svoje staršie smartfóny, a tak majú užívatelia čoraz väčšie problémy s dôverou. Apple si veľmi nepomohol ani vydaním najnovšieho Macbooku Pro 15", do ktorého si za príplatok vedia zákazníci pridať aj mimoriadne výkonný procesor Core i9 od Intelu.

Apple propaguje, že v novom laptope si užívatelia vediať užívať až 2.9GHz rýchlosť procesora, a tak sa zopár známych či neznámych užívateľov pustilo do testovania. Po vlaňajšom fiasku so spomalenými smartfónmi nikoho neprekvapilo, že laptop s procesorom i9, za ktorý vysolíš prinajmenšom 2800 dolárov, ani zďaleka nedokáže fungovať tak, ako ho Apple propaguje.

Youtuber Dave Lee pri testovaní zistil, že najnovší MacBook s procesorom i9 je pri záťaži horší ako minuloročný MacBook s procesorom i7. Nový laptop nedokázal udržať propagovanú rýchlosť 2.9GHz viac než zopár sekúnd a potom ju automaticky znížil, aby predišiel poškodeniu. Pri zvýšenej teplote znižuje teplotu tak, ako vraj žiadny predchádzajúci MacBook.

Youtuber preto vložil MacBook do mrazničky, kde už na tom bola rýchlosť lepšie, ale užívatelia na Reddite sa sťažovali, že ich laptop nedokázal udržať rýchlosť 2.9GHz ani na zlomok sekundy. Komunita sa zhodla, že Apple musel o probléme s rýchlosťou procesora vedieť a aj tak nikoho neupozornil na to, že nefunguje tak, ako tvrdí reklama.

Odporúčané
Vybíja sa tvoj MacBook príliš rýchlo? Vďaka týmto 6 tipom ti batéria vydrží dlhšie Vybíja sa tvoj MacBook príliš rýchlo? Vďaka týmto 6 tipom ti batéria vydrží dlhšie 14. januára 2024, 9:00

Problémom by mal byť dizajn samotného MacBooku, ktorý nedokáže účinne chladiť extrémne výkonný procesor. Kalifornská značka sa zameriava na tenučký dizajn bez premysleného chladiaceho systému, a preto nie je možné, aby do štandardného laptopu len tak vložili procesor Core i9. Ľudia už nové MacBooky vracajú a rušia aj svoje objednávky, takže Apple nebude z nového fiaska nadšené.

MacBook Pro i9 Throttling Megathread from r/apple

Domov
Zdieľať
Diskusia