Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júla 2018, 8:33
Čas čítania 0:00
Sona O.

Instagram sa ospravedlnil fotografke za vymazanie fotky dvoch bozkávajúcich sa mužov

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM LGBT+
Uložiť Uložené

Fotka vraj „porušovala pravidlá komunity".

Londýnska fotografka Stella Asia publikovala na svojom instagramovom účte fotografiu dvoch bozkávajúcich sa mužov. Ako modeli jej pózovali Jordan Bowen a  Luca Lucifer. Text na fotografii znel „Je pizza jediná vec lepšia než láska?"

Na umelkyňu však čakalo nemilé prekvapenie, keď zistila, že sociálna sieť jej fotografiu zablokovala s odvôvodnením, že „porušuje pravidlá komunity". 

Reakcie Instagramu pobúrila ako užívateľov, tak aj zástupcov LGBTQ+ menšiny. Platforma nakoniec fotku vrátila späť online s ospravedlnením. „Fotografiu sme vymazali omylom a ospravedlňujeme sa. Už bola obnovená," vyjadrila sa hovorkyňa Instagramu pre sekciu zdieľania fotografií.

Záber sa teší veľkej podpore v homosexuálnej komunite a publikoval ho už aj magazín i-D magazine. Patrí do série fotiek, v ktorej Stella plánuje objavovať problematiku moderných vzťahov

Žiaľ, nejde sa o prvý príklad, kedy Instagram zablokoval LGBTQ+ obsah. Podobne sa zachoval aj pri homosexuálne ladenej básni od lgbt_history.

Domov
Zdieľať
Diskusia