Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2018, 17:56
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Podľa amerických kritikov je Rodinka Úžasných 2 jedným z najlepších pokračovaní od Pixaru, ktoré dokonca prekonáva aj prvú časť

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Očakávali ste sklamanie v štýle Cars 2? Pravdepodobne sa vaše čierne obavy nenaplnia.

Pixar nám ponúkne nové patálie Rodinky Úžasných už toto leto. Dvojky sa dočkáme po dlhých 14 rokoch a natešenosť je určite veľká. S pixarovskými sequelmi je to však také všelijaké.

Môžu sa vydariť, ako sa to stalo v prípade Toy Story 2 a 3, ale aj nepekne sklamať. Napríklad Cars 2 nemá rád snáď nikto a na Finding Dory si dnes už tiež málokto spomenie.

Pred režisérom Bradom Birdom teda stála nemalá výzva. Prvý diel je stále v pamäti divákov zapísaný ako prototyp dokonalej pixarovky. Podarilo sa mu nadviazať a doručiť pecku? Na Slovensku to zistíme až v auguste (srpen), ale americkí kritici už majú jasno. Poďme si teda preklepnúť ich reakcie.

Som rád, že môžem oznámiť, že Brad Bird doručil fantastický sequel,“ napísal Steven Weintraub. „Druhý diel som si zamiloval a neviem sa dočkať, kedy ho uvidím znovu.“ Pochválil tiež soundtrack od Michaela Giacchina.

Podľa amerických kritikov je Rodinka Úžasných 2 jedným z najlepších pokračovaní od Pixaru, ktoré dokonca prekonáva aj prvú časť
Zdroj: Disney/Pixar

Perri Nemiroff film označila ako "číre potešenie" a doplnila: „Dynamika medzi členmi rodiny je opäť brilantná, ale Jack Jack si kradne všetky scény pre seba. Kristian Harloff bol tiež spokojný: „Fantastické, so skvelým tempom, plné vtipov, akcie, emócií a cool príbehu. Prvý diel sa mi veľmi páčil, ale tento som si skutočne zamiloval.

Dorian Parks tiež podotkol, že dvojku si užil viac než originál. Drew Taylor napísal, že Rodinka Úžasných 2 je doslova masterpiece. „Každá sekunda tých 14 rokov čakania sa vyplatila,“ zakončil. Čakať sa oplatilo aj podľa Mikea Ryana: „Rodinka Úžasných 2 je plná zábavy. Ľudia, ktorí mali radi prvý diel, budú nadšení.“

Germain Lussier sequel označil ako "excelentný". Podľa neho je vtipný, inteligentný a patrične akčný. „Ďalšie víťazstvo pre Pixar,“ vyhlásil.

Erik Davis podotkol, že zatiaľ ide o jeho najobľúbenejší film z letnej sezóny. „Milé, zábavné a so skvelým tempom, akciou a srdcom,“ napísal a doplnil, že si mimoriadne užil aj krátky film Bao, ktorý sa premietal pred samotným celovečerákom.

Podľa amerických kritikov je Rodinka Úžasných 2 jedným z najlepších pokračovaní od Pixaru, ktoré dokonca prekonáva aj prvú časť
Zdroj: Disney/Pixar

„Strávil som 14 rokov dohadovaním sa o tom, že svet nepotrebuje Rodinku Úžasných 2. Po dnešku musím povedať, že privítam Rodinku Úžasných 3 s otvorenou náručou,“ zhrnul svoje dojmy Scott Mendelson.

Eric Eisenberg zopakoval všetky vyššie uvedené klady a uviedol, že Rodinka Úžasných 2 bude ašpirovať na jeden z najlepších filmov leta. 

Zdá sa teda, že tentokrát Pixar nezaváhal a doručil ďalšie zo svojich majstrovských diel. Medzi reakciami sa nenachádza žiadne negatívne hodnotenie, takže je vysoko pravdepodobné, že z kinosál nebudeme odchádzať sklamaní.

Už sa však neraz stalo, že hodnotenia amerických kritikov sa od tých európskych výrazne líšili. Tipujeme však, že tentokrát dáme americkým recenzentom za pravdu, ale predsa len: Radšej sa presvedčíme na vlastné oči. Rodinka Úžasných k nám dorazí 2. augusta (srpen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia