Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2018, 11:52
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Homosexuálneho študenta prinútila škola čítať Bibliu. Bill musí za trest venovať čas knihe, podľa ktorej by mali gayovia zomrieť

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+
Uložiť Uložené

Pre homosexuálnu orientáciu amerického študenta nemá škola v Oregone veľa pochopenia.

Aj na Slovensku sa situácia ohľadom vnímania homosexuality pomaly posúva dopredu, no v niektorých miestach sveta to stále nevyzerá veľmi dobre. V americkom Oregone sa totiž horúco rieši problém so školou, do ktorej chodí Bill Yester. Ten je, ako si môžeš domyslieť, homosexuál, no jeho škole sa to vôbec nepáči. A nielen to, miesto obyčajnej tolerancie sa Billa snaží trestať, zrejme si teda mysliac, že homosexualita nepatrí medzi normálne veci.

Billovi bol totiž uložený trest, ktorý síce presne nešpecifikoval dôvod, no každému v škole bolo jasné, čo bude dôvodom trestu vzorného študenta. Nešlo však o žiadne obyčajné "po škole" alebo manuálna výpomoc pri prácach v budove. Bill má za kontroly učiteľov čítať Bibliu, ktorá, ako je známe, pre homosexualitu nemá veľa pekných slov.

Homosexuálneho študenta prinútila škola čítať Bibliu. Bill musí za trest venovať čas knihe, podľa ktorej by mali gayovia zomrieť
Zdroj: TASR/AP Photo/Darko Vojinovic

"Ktorýkoľvek muž by obcoval s mužom ako so ženou, obaja spáchali ohavnosť. Musia zomrieť, nech na ne padne ich vlastná krv!" (Leviticus 20:13). Síce nie je jasné, ktoré časti má Bill čítať, no vedenie školy by sa naozaj malo zamyslieť nad tým, či by mal študent čítať z knihy, ktorá ľudí jeho orientácie odsudzuje k smrti.

Domov
Zdieľať
Diskusia