Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2018, 14:00
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

James Cameron a Steven Spielberg debatovali o sci-fi, mimozemšťanoch a prípadnom kontakte v dokumente Story of Science Fiction

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Podľa prvých recenzií ide o vynikajúce dielo, ktoré by si nemal ujsť žiadny fanúšik žánru.

Dokumentárna séria AMC Visionaries prichádza s titulom James Cameron's Story of Science Fiction. V ňom sa pozrieme na zrod a vývoj žánru science fiction, ktorý sa stal pilierom populárnej kultúry.

Legendárny James Cameron (Avatar, Titanic) si poriadne preklepne sci-fi žáner od jeho začiatkov, minulosti, súčasnosti a budúcnosti, to všetko prostredníctvom interview s tvorcami, ktorý tento žáner definovali.

James Cameron a Steven Spielberg debatovali o sci-fi, mimozemšťanoch a prípadnom kontakte v dokumente Story of Science Fiction
Zdroj: AMC

Tešiť sa môžeme na takých geniálnych režisérov a hercov, ako Steven Spielberg, Geroge Lucas, Guillermo del Toro, Ridley Scott, Christopher Nolan, Arnold Schwarzenegger, Will Smith či Sigourney Weaver. Chýbať však nebude ani množstvo žánrových expertov, znalcov či spisovateľov.

Prvá epizóda si odbila svoju premiéru včera a Cameron si v nej pokecal so Stevenom Spielbergom o jeho oceňovaných dielach Close Encounters of the Third Kind, E. T. the Extra-Terrestrial a War of the Worlds. Okrem neho sa v epizóde objavil aj scenárista Eric Heisserer, autor Arrival či sci-fi spisovatelia Ken Liu a Ted Chiang.

Pilotný diel sa zaoberal otázkou mimozemského života, ako aj úvahami nad tým, čo by objavenie života mimo Zeme mohlo znamenať pre ľudstvo či ako by mohol vyzerať kontakt ľudstva a vyspelej mimozemskej civilizácie

Podľa prvých ohlasov ide o absolútnu povinnosť pre všetkých cinefilov a milovníkov sci-fi. Séria pozostáva zo 6 častí, pričom každá z nich sa zaoberá určitou témou: Mimozemský život, prieskum vesmíru, príšery, temná budúcnosť, inteligentné stroje a cestovanie v čase. Novej epizódy sa dočkáme každý týždeň v pondelok.

Domov
Zdieľať
Diskusia