Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2018, 15:20
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

K 100. výročiu vzniku Československa predstaví režisér Fontány pre Zuzanu rozprávku o česko-slovensky hovoriacom drakovi

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Natáčanie pripravovanej rozprávky započalo v nádhernom zimnom počasí v okolí horského mestečka Štramberk.

Rozprávka s názvom Když draka bolí hlava vznikne podľa rovnomennej rozprávkovej knihy od režiséra Dušana Rapoša a producenta Petra Šisku. Premiéra k 100. výročiu vzniku Československa je vzhľadom na obsah príbehu viac než vhodná, pretože každá z hláv draka bude rozprávať odlišným jazykom. Jedna slovenským, druhá českým.

Príbeh rozprávky Když draka bolí hlava je aplikovateľný na celý rad svetových lokalít a je veľký predpoklad, že film aj kniha môžu osloviť aj zahraničných producentov,“ prehovoril ambiciózne o projekte producent Petr Šiška.

Hlavných rol princeznej Adelky a princa Janka sa vo filme zhostia mladí herci Zuzana Žákova a Jakub Jablonský. Zo známych osobností sa v rozprávke objaví napríklad aj slovenský herec Miroslav Noga, a to konkrétne v úlohe zlého škriatka Blivajza. Ten musel údajne pred každým jedným natáčaním presedieť v maskérni rovné tri hodiny.

Ďalej v snímke uvidíme Jána Koleníka, Kamilu Magálovú, Zuzanu Mauréry či Kateřinu Brožovú. Minulomesačné nakrúcanie v zimnom Štramberku bude pokračovať začiatkom mája (květen) a premiéra je následne stanovená na 24. októbra (říjen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia