Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. marca 2018, 20:04
Čas čítania 0:00
Sona O.

Šialenec sa vystrelil do vzduchu, aby dokázal, že Zem je plochá. Let v podomácky zostrojenej rakete ho takmer stál život

ZAUJÍMAVOSTI VESMÍR
Uložiť Uložené

Šialený Mike mal už po krk ľudí, ktorí ho nazývali zbabelcom. Rozhodol sa, že sa do vesmíru pozrie sám. Podomácky si zhotovil raketu, pri pokuse o dokázanie jeho teórie takmer prišiel o život.

Minulý rok v novembri sme písali o šialenom Mikovi, ktorý chcel svoju teóriu o plochej zemi dokázať cestou do vesmíru. "Už ma unavujú ľudia, ktorí tvrdia, že som zbabelec a nepostavil som raketu," povedal samozvaný vedec a teoretik Mike Hughes

Americkému vodičovi limuzíny sa podarilo neuveriteľné. Stroj, s ktorým mal letieť do vesmíru, skutočne postavil za 16-tisíc dolárov. Podomácky vyrobená raketa ho mala vyniesť na dráhu orbitu, kde by si konečne overil svoju teóriu, že Zem je tvarovaná ako frisbee. Šialený Mike strávil mesiace vo svojej garáži zhotovovaním rakety, v sobotu poobede bola konečne pripravená na prvý let. 

Štart vesmírneho korábu sa uskutočnil v púšti Mojave, neďaleko Amboy, v Kalifornii. Stroj sa odlepil od zeme presne o 15 hodine a dosiahol rýchlosť 350 míľ za hodinu, vyletel do výšky až 570 metrov. Let však trval iba 4 sekundy, po ňom nasledoval tvrdý pád na zem. Pred takmer istou smrťou ho zachránil padák, ktorý mu dodala konšpirátormi nenávidená NASA.

Šialený Mike vyviazol relatívne dobre, až na zlomený nos a narazenú chrbticu si na nič nesťažoval. "Či som rád, že som to urobil? Asi áno. Ráno to pocítim najviac, nebudem schopný vstať z postele," povedal potom, čo pristál, "aspoň si dám večeru a strávim zvyšok dňa s mojimi mačkami," dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia