Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2018, 21:03
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Na Grape festival 2018 zavítajú aj Modeselektor DJ set, Superorganism, Warhaus a vrátia sa aj Dirtyphonics!

HUDBA
Uložiť Uložené

Pribúda nám ďalších osem mien, ktoré uvidíme toto leto na piešťanskom letisku.

Grape nám opäť minulý týždeň priniesol zopár nových mien na svoju súpisku. Tentokrát si organizátori dali záležať najmä na elektronike a mladých menách, ktoré sa začínajú presadzovať na svetovej hudobnej scéne.

Z tej prvej kategórie je asi najväčším lákadlom dvojica Modeselektor. Tí sa znovu vracajú na Grape, ale tentokrát bez Apparata, s ktorým minulý rok vystúpili ako kapela Moderat. Žánrovo ich dopĺňa vychádzajúca techno hviezda Charlotte de Witte z Belgicka. Ďalšími navrátilcami z minulého roka sú drum and bassoví Dirtyphonics, ktorí to bohužiaľ v auguste nedali kvôli zlému počasiu a tak sme radi, že s ochotou kývli na repete. Novou tvárou je ale stálica elektronického megafestivalu Tomorrowland, Holanďan s prezývkou San Holo.

Grape každoročne prináša aj množstvo mladých interpretov, prevažne prezentujúcich sa na showcaseovom festivale Eurosonic. Jedným z najvýraznejších zjavov je mnohonárodnostná kapela Superorganism. BBC ju zaradila medzi dvanásť najväčších objavov pre rok 2018. Z tohto festivalu organizátori priviezli ešte hip-hopovo rockovú kapelu Astroid Boys a správne drzého mladíka s nickom Yungblud, ktorý pripomína Jamieho T a mladých Arctic Monkeys, šmahnutých hip-hopom. Nováčikov doplní síce tiež mladá kapela, ale už s ostrieľaným lídrom - Warhaus sú projektom speváka belgických Balthazar Maartena Devoldera, ktorí už na Grape vystúpili pred troma rokmi.

„Každý rok sa veľmi tešíme na nové objavy, ktoré môžeme na Slovensko priniesť. Opäť sme veľmi spokojní s výberom, veríme, že Superorganism alebo Yungblud budú čiernymi koňmi festivalu,“ dopĺňa za organizátorov Ján Trstenský.

Grape festival bude tento rok 10. a 11. augusta na Letisku Piešťany. Sleduj facebook Grape festivalu, nech ti nič neunikne, alebo priamo web www.grapefestival.sk!

Domov
Zdieľať
Diskusia