Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2018, 11:56
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Takto vyzerá aktuálny rebríček najdrahších miest na život. Skokanom roka je Paríž, ktorý obsadil druhé miesto

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Prieskum porovnáva ceny približne 150 produktov v 133 mestách naprieč celým svetom.

Spoločnosť Economist Intelligence Unit sa každoročne venuje prieskumu, v rámci ktorého zisťuje, ktoré mestá sú práve tými najdrahšími na svete. V preklade sa na základe jednoduchého porovnania cien konkrétnych komodít zisťuje, kde je bežný život najviac najnákladnejším.

Do úvahy sa berú ceny viac ako 150 produktov v presne 133 mestách celého sveta, avšak pochopiteľne sa zvažujú len najvyspelejšie. O výsledku rozhoduje napríklad to, koľko zaplatíte za chlieb, víno, cigarety či benzín. 

Takto vyzerá aktuálny rebríček najdrahších miest na život. Skokanom roka je Paríž, ktorý obsadil druhé miesto

Výsledky sú skutočne zaujímavé a mnohých zároveň určite prekvapia. V prvej desiatke sa objavili tri mestá z ázijsko-pacifického regiónu a až päť miest Európy. Najväčšími skokanmi sú pri tom Paríž, ktorý z minuluročného siedmeho miesta stúpol na druhé a tiež izraelský Tel Aviv. Ten bol ešte pred pár rokmi na 34. priečke, dnes už nechýba v top desiatke. 

Určite ste si už všimli, že absentujú mestá z USA, za čo môže čoraz slabší dolár. No a pre zaujímavosť, Praha sa umiestnila na 82. priečke a Bratislava sa do prieskumu žiaľ ani neprebojovala. 

Domov
Zdieľať
Diskusia