Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2018, 23:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mrzne aj na Slovensku! Na bratislavskej Kuchajde sa korčuľuje a Jánošíkove diery vyzerajú ešte rozprávkovejšie ako obyčajne

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Mrazivé počasie pre Slovákov nepredstavuje obrovský problém.

Prakticky celú Európu už niekoľko dní trápi mrazivé počasie, pri ktorom teploty klesajú hlboko pod nulu, ale okrem dopravných kolapsov spôsobuje ľad aj úsmevy na tvárach. V holandskom Amsterdame síce zamrzli kanály a ľudia sa mohli v centre mesta korčuľovať, lenže cez slovenské mestá zvyčajne podobne pokojné kanály neprechádzajú, a tak sa musíme spoliehať na jazerá a vodné nádrže.

Na bratislavskej Kuchajde sa už viacero dní objavujú milovníci zimných športov a s korčuľami na nohách sa len zabávajú alebo rovno hrajú hokej. Inak to nevyzerá ani na Liptovskej Mare a zahanbiť sa nedajú ani ďalšie vodné plochy po Slovensku. Slovenskí odvážlivci sa prechádzajú aj po Oravskej priehrade či Zemplínskej šírave.

Teploty hlboko pod nulou dokonca premenili aj jedno z najkrajších prírodných miest na Slovensku na ešte rozprávkovejšie. Jánošikove diery neďaleko Terchovej lákajú turistov aj v mrazivých chvíľach a pri pohľade na fotografie musí byť každému jasné, prečo tomu tak je. A určite nezabudni navštíviť aj instagramové profily jednotlivých fotografov, či už Jirku, ktorý zachytil Kuchajdu, alebo milovníčku prírody Kate z Jánošikových dier.

Kuchajda

 

Příspěvek sdílený Denník N (@dennikn),

 

Příspěvek sdílený Jirka (@jilounek),

Jánošíkove diery

 

Příspěvek sdílený Kate (@simply_kety),

Zemplínska šírava

Liptovská mara

Slnečné jazerá

Oravská priehrada

Domaša

Tajch

 

Příspěvek sdílený Kate Polc (@katepolc),

Domov
Zdieľať
Diskusia