Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2018, 10:29
Čas čítania 0:00
Radka T.

Srdcervúca fotka zrazeného poníka sa stala virálnou. Členovia stáda pri ňom smútili celú noc

ZAUJÍMAVOSTI SMRŤ
Uložiť Uložené

Na lesnej ceste majú poníky viac práv ako vodiči.

Keď bola Sarah Simmon svedkom smutnej scény, ako stádo poníkov stojí neďaleko svojho mŕtveho člena, rozhodla sa situáciu zvečniť na fotke. Pridala k nej dôležité posolstvo a snímka sa tak stala zakrátko virálnou.

Podľa majiteľky zvieraťa Cathy Stride zrejme zvyšné poníky udržiavali bdelosť po tom, čo ich parťáka zabil motorista. Jeho matka a sestra navyše vykazovali známky utrpenia. Autorka snímky Sarah fotku zdieľala preto, aby apelovala na vodičov, nech v oblasti New Forest spomalia. Práve tam sa totiž môžu poníky pohybovať úplne voľne. Proti rýchlo idúcim motoristom však nemajú šancu.

Domnienku Cathy, že zvyšné poníky smútili za svojím mŕtvym členom, čo naznačuje i samotná fotka, potvrdila odborníčka na antropológiu Barbara King. „Je úplne správne povedať, že členov stáda môže naozaj zarmútiť, keď umrie kôň,“ citoval ju portál Independent.

Úbohý poník utrpel vnútorné zranenia a zlomeninu nohy. Mohlo trvať 20 minút, kým skonal. Ide už o tretieho mŕtveho Cathynho poníka, ktorý umrel práve na tomto úseku cesty. „Spomaľte na lesných cestách cez deň i v noci. Tieto poníky majú na cestách viac práv ako vy,“ vyzvala vodičov Sarah s čím súhlasilo množstvo ľudí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia