Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2018, 11:30
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Po rasistickom škandále H&M má problém ASOS. Predávajú choker, ktorý si podľa mnohých robí srandu zo samovraždy

MÓDA H&M
Uložiť Uložené

Problémy hlavných predstaviteľov rýchlej módy neustávajú.

Určite si zachytil nedávny problém reťazca H&M, ktorému sa podarilo spôsobiť poriadny rasistický škandál, keď na malého černoška umiestnila mikinu s nápisom: "Coolest Monkey In The Jungle," čo v kombinácii s tmavšou pleťou chlapca nevytvára práve najlepší dojem.

Všetko sa vymklo z rúk a ľudia dokonca zničili niekoľko H&M predajní ako vyjadrenie nesúhlasu so spomínanou kampaňou. Podobné problémy sa však kde-tu podaria mnohým obchodným reťazcom a ďalší má na svedomí fast-fashion reťazec ASOS.

Ten sa pokúšal predať hrubý latexový červený choker podobný opasku, s čím by nebol žiadny problém, keby fotografia modelky nepripomínala obesené dievča. Všetko však len znásobuje to, že modelka má oblečené tričko s nápisom "Hanger," čo naozaj nevytvára dojem nevinnej náhody.

Na ASOS sa už vyvalilo poriadne množstvo nenávisti a ľudia všetko považujú za nechutné, plné nenávisti a dokonca sa rozhorčujú aj nad cenou výrobku, ktorá dosahuje 51 eur. Produkt už bol z e-shopu stiahnutý.

Po rasistickom škandále H&M má problém ASOS. Predávajú choker, ktorý si podľa mnohých robí srandu zo samovraždy
Po rasistickom škandále H&M má problém ASOS. Predávajú choker, ktorý si podľa mnohých robí srandu zo samovraždy Zdroj: ASOS
Domov
Zdieľať
Diskusia