Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2018, 16:27
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Mark Wahlberg dostal za týždeň pretáčok s náhradníkom Kevina Spaceyho 1 500-krát väčší plat ako celosvetovo chválená Michelle Williams

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

All the Money in the World vzbudzuje ďalšiu vlnu kontroverzie.

Ridleyho All the Money in the World najprv zbieralo slušnú dávku kontroverzie. Po afére s Kevinom Spaceym sa štúdio Sony a režisér rozhodli preobsadiť Spaceyho starším a pre rolu vhodnejším hercom Christopherom Plummerom, ktorého pôvodne aj Ridley obsadiť chcel, no štúdio dalo radšej prednosť Kevinovi. 6 týždňov pred premiérou snímky sa tak štáb a herci vrhli na pretáčanie všetkých scén s Kevinom, čo sa aj úspešne podarilo a snímka je chválená všade, kde sa premieta. Herečka Michelle Williams dokonca získala nomináciu na Zlatý glóbus. 

Pretáčky dlhé vyše týždňa údajne štúdio stáli ďalších 10 miliónov dolárov, pričom Ridley tvrdil, že všetci herci to urobili zadarmo. Nakoniec sa ale ukázalo, že pravda je iná. Najprv o tom informoval The Washington Post, ktorý tvrdil, že Mark Walhberg zarobil na dotáčkach oveľa viac ako jeho kolegyňa Michelle Williams. Nedávno však prišli z USA Today informácie, ktoré sú oveľa alarmujúcejšie. Podľa nich zarobil Mark Walhberg len za pretáčky 1,5 milióna dolárov, zatiaľ čo Michelle Williams tisíc dolárov. Správne, Marky Mark bol ohodnotený 1 500-krát lepšie a v Hollywoode už na to zareagovali a tento krok veľmi nechvália. Keď si zoberiete, že snímka pojednáva aj o tom, akí bezcitní a chamtiví muži vedia byť...

Či je na vine Wahlberg, ktorý trval na takých bonusoch, jeho agent, prípadne bola podobná suma ponúknutá aj Michelle a tá odmietla (ugh...), to netuší nikto, no bude zaujímavé sledovať, ako sa táto situácia vyvinie. Podľa ďalších informácií  mal Wahlberg v zmluve aj to, že môže rozhodovať o preobsadení rol a rozhodol sa tak odmietnuť Plummera v prípade, že nedostane vyše milióna navyše. Ťažko povedať, kde je teda pravda. V dnešnej dobe boja za rovnosť a spravodlivosť v Hollywoode medzi obomi pohlaviami, všetkými rasami, vekovými kategóriami a rôznymi vierami to ale rozhodne nie je nič, s čím by sa producenti snímky chvastali. 

PS: Oboch hercov zastupuje rovnaká agentúra

Update: Herec sa po obrovskej kritike rozhodol plnú sumu v mene Michelle Williams venovať nadácii TIME’s UP, ktorá bojuje za práva žien nielen v Hollywoode, ale aj po celom svete. Nič iné Markovi asi neostávalo, no týmto krokom len zmierňuje veľkosť napáchanej škody. 

Domov
Zdieľať
Diskusia