Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2017, 15:16
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Slovenský thriller Čiara sa môže pýšiť ďalším hodnotným ocenením, ktoré získal na festivale v Chicagu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Nejde o jeho prvý úspech a verme, že ani posledný.

Minulý mesiac sme vás informovali o tom, že slovenský film Čiara bol ako slovenský zástupca nominovaný na možnosť získať renomovaného Oscara.  Film Čiara ide na Oscara! Ďakujeme Slovenská filmová a televízna akadémia za prejavenú dôveru," napísala na sociálnej sieti producentka filmu Wanda Adamík Hrycová. Predtým thriller Čiara uspel aj na známom filmovom festivale v Karlových Varoch, z ktorého si odniesol ocenenie za najlepšiu réžiu pre Petra Bebjaka. Jeho úspechy však zdá sa ešte nekončia, pretože snímka v určitom smere očarila aj kritikov na ďalekom západe. Na MFF Chicago  získala  hlavnú cenu v kategórii Best Art Direction, ktorú si odniesol filmový architekt Václav Novák. 

Film ale neocenila iba porota, no taktiež aj diváci, pretože všetky jej projekcie boli vypredané a o pozitívnu odozvu údajne nebola núdza. „Čiara cez víkend premiérovala aj v Kyjeve a do ukrajinskej distribúcie sa dostane tiež v najbližších dňoch," informovala TASR Monika Želasková, ktorá taktiež spomína jednu veľmi úsmevnú príhodu z Talianska. "Skupina Slovákov a Čechov žijúca a pracujúca v talianskych Alpách, ktorí nemali možnosť ísť si film pozrieť domov na Slovensko, sa pričinila o svoju vlastnú projekciu. Všetko od prvotnej myšlienky až po prepravu originálneho filmu si zabezpečili sami a výsledkom bola do posledného miesta zaplnená kinosála," prezradila Želasková a dodáva, že výťažok z dobrovoľných príspevkov a vstupného predstavoval sumu 455 eur. Naši bratia zo zahraničia si však peniaze nenechali pre seba, ale darovali ich detskej onkológii v Košiciach

Slovenský thriller Čiara sa môže pýšiť ďalším hodnotným ocenením, ktoré získal na festivale v Chicagu
Zdroj: Continental film
Domov
Zdieľať
Diskusia