Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2017, 13:37
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Aston Martin servíruje azda najkrajší kabriolet na trhu. Pod jeho techniku sa podpisuje AMG

TECH
Uložiť Uložené

Pôvabná DB11-ka prichádza o V12-ku a strechu.

Aston Martin predstavil svoju novú generáciu športového kupé už na autosalóne v Ženeve v roku 2016, pričom už vtedy bolo jasné, že DB11-ky sa skôr či neskôr dočkáme aj variantu bez strechy. Ten sa napokon stáva realitou až teraz, a to aj napriek tomu, že maskované exempláre boli vídané už poriadne dávno. Ako je už zvykom, v rámci názvoslovia pribudlo označenie Volante, no a britský kabriolet sa nám teda predstavuje v plnej kráse. A to doslova! Pravdu povediac, podľa nášho názoru sa pozeráte nielen na najkrajšiu automobilovú novinku bez strechy tohto roku, ale aj na jeden z vôbec najpôvabnejších kabrioletov na trhu. Dizajnovo sa toho pritom oproti kupé veľa nezmenilo, čo je pochopiteľne dobré. Jedinou odlišnosťou je teda riešenie strechy - 8-vrstvová plátená strecha (v červenom, čiernom alebo šedom odtieni) sa zloží za 14 a vyloží za 16 sekúnd, a to do rýchlosti 50 km/h. 

Aston Martin celý mechanizmus simuloval vo vyše 100-tisícovom cykle, a to ako v extrémnom chlade, tak i teple. Istou zaujímavosťou je fakt, že pre vyhotovenie Volante je v ponuke len jedna slabšia motorizácia. 5,2-litrový dvanásťvalec twin-turbo sa stáva totiž výhradou len kupé, otvorená verzia počíta len so 4-litrovou V8-čkou z dieľne AMG. Výkonnostne sme na úrovni 375 kW / 510 koní a 675 N.m, čo je prakticky identický výkon ako v modeli AMG GT S. O prenos sily na výhradne zadné kolesá sa stará 8-stupňová automatická prevodovka. Štandardom je samosvorný diferenciál s dynamickým vektorovaním krútiaceho momentu. Cenové relácie novinky DB11 Volante boli stanovené na nemeckom trhu od 199-tisíc €, k prvým zákazníkom sa najnovší Aston Martin dostane v prvom štvrťroku 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia