Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2017 o 19:55
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Sexuálne roboty môžu v extrémnych prípadoch aj zabíjať. Stačí, ak sa bábiky zmocní hacker

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Žiaden počítačový systém nie je v stopercentnom bezpečí.

Žijeme v slobodnejšej dobe ako kedykoľvek predtým, čo nám dáva možnosť oslavovať svoju sexualitu plnými priehrštiami. V roku 2017 už nie je téma sexu žiadne tabu a všetko to vyústilo až do, dnes už pomerne známych, sexuálnych bábik. Moderný fenomén je zvyčajne používaný mužmi, ktorí si nedokážu zohnať reálnu ženu, no niet pochýb, že aj kusy plastu priniesli do ich života mnoho radosti. Niektorí partneri kvôli nim dokonca opustili svoje reálne partnerky.

Podľa výrobcov sexuálnych bábik prinášajú tieto zariadenia často intenzívnejší zážitok než reálna žena. Nemajú jazvy, strie a často sa pri výrobe dajú idealizovať podľa majiteľa. Na sex stačí lubrikant a teplá voda na simulovanie teploty tela. Výrobcovia tvrdia, že je oproti realite zážitok asi deväťdesiatpercentný.

Samozrejme, pokročilé sex roboty sa už na nafukovacie dámy nepodobajú a vo svojich útrobách skrývajú mnoho prístrojov a mechanizmov. Aj keď je to nepravdepodobné, každý prístroj raz môže zlyhať, čo je pomerne znepokojujúca informácia, keďže v bábike majú často niektorí muži zasunutú dôležitú časť svojho tela. Expert na kybernetickú bezpečnosť Nick Patterson dokonca varoval, že najpokročilejšie sexuálne bábiky môžu byť hacknuté.

Útočník tak získa kontrolu nad každým pohybom prístroja, dokáže napríklad ovládať končatiny. Používateľ však o cudzom vniknutí do systému bábiky nemá ani poňatia a v najhoršom prípade to môže skončiť tak, že sexuálna bábika zdvihne nôž zo stola a svojho majiteľa pobodá.

"Hackeri sa môžu hacknúť do robotov alebo jeho zariadení a mať plnú kontrolu nad kĺbmi, rukami, nohami a ďalšími zariadeniami. Dokážu ovládať nože či zariadenia slúžiace na držanie. Akonáhle útočník získa kontrolu nad robotom, môže ho plne inštruovať," prezrádza Patterson. Toto sa však týka len tých najvyspelejších bábik, ktoré dokonca vyžadujú neustále internetové pripojenie.

Expert tvrdí, že získať kontrolu nad takouto bábikou je omnoho jednoduchšie, než poraziť komplexné bezpečnostné systémy používané smartfónmi či počítačmi. Na túto možnosť by tak mali byť ľudia pripravení rovnako ako na nebezpečenstvo v online svete. Sexuálne bábiky tak nezačínajú vytvárať len diskusie na tému sexizmu a perverznosti, no tiež vlastnej bezpečnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia