Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2017, 18:11
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Zakladateľ Amazonu sa stal najbohatším človekom sveta. Jeff Bezos začínal v garáži, dnes vlastní majetok v hodnote skoro 100 miliárd dolárov

ZAUJÍMAVOSTI AMAZON BILL GATES FINANCIE JEFF BEZOS PENIAZE
Uložiť Uložené

Jeff Bezos prekonal Billa Gatesa.

Svet spoznal nového najbohatšieho človeka tejto planéty. Stal sa ním Jeff Bezos, ktorý z prvej priečky zosadil Billa Gatesa. Toho majetok dosahoval hodnoty 89 miliárd dolárov. Jeff sa však prehupol na číslo 90 miliárd amerických dolárov. O výraznej zmene v rebríčku informovala dnes televízia CNBC. Za zmenu môže predovšetkým nárast cien akcií Amazonu, z ktorých Jeff Bezos vlastní 17 percent. Dnes 53-ročný Američan však samotný Amazon i založil, a to ešte v roku 1994.

Zakladateľ Amazonu sa stal najbohatším človekom sveta. Jeff Bezos začínal v garáži, dnes vlastní majetok v hodnote skoro 100 miliárd dolárov
Zdroj: Yahoo

Bill Gates rebríčku vládol od roku 2013 (na pár týždňov ho v roku 2015 predbehol majiteľ ZARA Amancio Ortega), Jeff bol v januári 2017 len na štvrtom mieste. Bill Gates však rozdal mnoho miliárd zo svojho majetku na charitu, čo jeho pozíciu v rebríčku najbohatších ľudí sveta značne znevýhodnilo. Existujú dohady, že ak by dokonca ani neopustil Microsoft, jeho majetok by sa dnes pohyboval v hodnote asi 130 miliárd amerických dolárov, čo je mimoriadne obdivuhodné číslo.

Domov
Zdieľať
Diskusia