Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2017, 18:19
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Na internet vraj unikol finálny dizajn iPhonu 8. OLED displej by mal pokrývať takmer celú prednú stranu

TECH DIZAJN
Uložiť Uložené

Asi sa pozeráme na konečnú podobu očakávaného smartfónu.

Tak sme sa vraj konečne dočkali. Internetom podľa všetkého koluje maketa jedného z prototypov osmičky s podobou, s akou by mala prísť aj jej finálna verzia. Samozrejme, pár drobných vizuálnych či konštrukčných zmien sa zrejme ešte stále dá očakávať, nepôjde však už o žiadne veľké zásahy. Odfotenú a zároveň celkom dôveryhodne vyzerajúcu maketu iPhone 8 publikoval web BGR

Ako je teda možné vidieť, hlavné charakteristické črty tela by mali zostať viac-menej zachované, čím mám na mysli krivky aj samotný tvar. Hlavný fotoaparát väčšieho modelu iPhonu 8 Plus trošku premiestnia, teda konkrétne iba jeden objektív, ktorý sa na čerstvých záberoch objavil priamo pod tým druhým.

O veľkosti displeja veľa nevieme, no zo starších renderov (nižšie) od Benjamina Geskina vyplýva, že bude pokrývať takmer celú prednú stranu konštrukcie, čiže môžeme zabudnúť i na roky zaužívané domovské tlačidlo, pretože ho tak nahradí digitálna alternatíva. Nie je totiž moc na výber, konkurencia nastavila pri pomere medzi telom a displejom latku skutočne vysoko.

Mnohí analytici navyše očakávajú, že Apple tento rok vymení pôvodnú zobrazovaciu technológiu za modernejšiu alternatívu s lepším energetickým manažmentom (pri zobrazení čiernej sa vypínajú pixely, takže okrem šetrenia vyzerá ako skutočná čierna), ktorej hovoríme OLED. Kalifornský gigant si vraj od Samsungu len nedávno objednal poriadne slušnú kôpku panelov, aby ich následne použil pri montáži nadchádzajúcej generácie svojho high-end smartfónu. 

Únik ale treba ešte stále brať s určitou rezervou, hoci je oficiálne predstavenie už takmer za rohom. Podobné situácie nastali aj pri niektorých predchádzajúcich generáciách, vďaka čomu sme poznali ich podobu v značnom predstihu, ako ostrieľaný výrobca z USA pôvodne plánoval.

Anketa:
Páčil by sa ti takýto iPhone?
Áno
Nie
Áno
66 %
1019 Hlasov
Nie
34 %
530 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia