Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2017, 21:03
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Zariadenie, ktoré premení smartfón na osobný počítač. Ako funguje Galaxy S8 s dokovacou stanicou DeX?

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Ovládanie je naozaj intuitívne.

Okrem predstavenia najnovšej generácie obľúbenej vlajkovej lode od spoločnosti Samsung uzrelo svetlo sveta aj bohaté množstvo originálneho príslušenstva, kde nechýbalo ani niečo, čomu výrobca hovorí DeX. Toto malé zariadenie nesie podobu elegantnej dokovacej stanice pre jednu z verzii Galaxy S8, ktorá ho nielen, že nabíja, ale zároveň aj zrkadlí jeho obraz z malého displeja na veľký, čiže na obrazovku pripojeného externého monitora. Ako tu však celé funguje priamo v praxi?

Vďaka praktickému testu tech YouTubera Tima Schofielda vieme, že všetko prebieha presne tak, ako si mnohí z nás aj predstavovali - intuitívne. Na začiatku sa pomocou káblov alebo bezdrôtových technológií pripojí nevyhnutné príslušenstvo, ako je napríklad bezdrôtová klávesnica, a potom spravíme to isté so smartfónom, ktorý fyzicky pripojíme a zároveň položíme na dokovaciu stanicu.

Keď ho DeX zaregistruje, automaticky ponúkne aktiváciu špeciálneho desktop režimu, prostredníctvom čoho prispôsobí používateľské prostredie operačného systému Android na také prostredie, ktoré vám bude pripomínať prostredie Windowsu. Súčasťou dokovacieho systému sú aj optimalizované aplikácie vrátane kancelárskeho balíčka od Microsoftu či ďalšie známe softvérové kúsky umožňujúce zvýšenie našej produktivity. A ako vieme už dlhšie, časom pribudnú i ďalšie. Viac detailov nájdeš na videu nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia