Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2017, 11:40
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Android O sa už pomaličky odhaľuje. Poznáme časť z inteligentných funkcií novej verzie systému od Googlu

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Konferencia Google I/O klope na dvere.

To, že generačne nadchádzajúca verzia najrozšírenejšieho operačného systému pre mobilné zariadenia, ktorá s najväčšou pravdepodobnosťou ponesie meno slávneho Orea, onedlho ukáže svoje softvérové novinky, vieme už dlhšie. Teraz nám však web VentureBeat prezradil trošku viac podrobností súvisiacich s pripravovanými inteligentnými funkciami, o ktorých zaznie niekoľko slov na vývojárskej konferencii Google I/O. Čo nové sme sa teda dozvedeli?

Android O by tak mal koncom roka 2017 začať nahrádzať súčasnú verziu Nougat, ktorá v týchto dňoch beží na asi 3 percentách všetkých Android zariadení. Je to málo, ale presne na to sme si za tie roky zvykli. Podstatné sú ale teraz spomínané funkcie, presnejšie inteligentné funkcie, poskytujúce priestor na zlepšenie skúseností používateľov inteligentných telefónov. A jednou z nich je aj "Copy Less", čo už podľa názvu dáva najavo, o čo asi tak pôjde.

Úloha tejto avizovanej novinky s deep learning kapacitami vraj spočíva v uľahčení kopírovania textu z aplikácie do inej aplikácie. Nie je zatiaľ bližšie známe, ako to bude fungovať, no dá sa predpokladať, že systém vycíti, o čom nám pri písaní súčasnej vety ide a podľa toho nám začne asistovať. Dobrým príkladom môže byť výber reštaurácie. Keď si s kamošmi píšeme o tom, kde by sme mohli dať obed, Android O by mal automaticky navrhnúť najbližšie prevádzky, ktoré vieme vrátane ich adresy okamžite zdielať v rozbehnutej konverzácii.

Odporúčané
Plačková môže byť premiérkou Slovenska, povedala nám nová umelá inteligencia od Googlu. V experimente od nás dostala zabrať Plačková môže byť premiérkou Slovenska, povedala nám nová umelá inteligencia od Googlu. V experimente od nás dostala zabrať 15. júla 2023, 9:30

Ďalšou špecialitkou je niečo ako "inteligentné prepojenie". Znamená to, že dotyková interakcia s rôznymi objektami na displeji vyvolá rozdielne reakcie. Ako príklad tu možno uviesť e-mail, ktorý nás po jeho stlačení okamžite presmeruje do e-mailovej aplikácie, pričom to isté platí aj o telefónnych číslach alebo o takých súradniciach pre aplikáciu Google Maps. A reč padla aj na gestá, vďaka ktorým budeme po aktualizácii operačného systému na Android (8?) Oreo rýchlejšie vyhľadávať kontakty alebo spúšťať náš obľúbený hudobný album. Viac budeme vedieť niekedy v polovici mája.

Domov
Zdieľať
Diskusia